X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Jordi de tradició i cultura

Sant Jordi 2010
Els llibres i les roses tornaran a compartir protagonisme amb la presentació del conte, que anualment edita l´Ajuntament, i el lliurament dels premis dels Jocs Florals, en la celebració de Sant Jordi, que enguany cau en divendres i s´allargarà fins dissabte. El programa d´actes  combina les tradicionals parades de roses i llibres amb algunes propostes específiques, com la Festa de les Lletres, que arriba a la seva 2a edició.

Així, el tret de sortida el donarà l´Escola Municipal de Música que, com cada any, vol celebrar Sant Jordi amb una activitat protagonitzada pels alumnes i professors, tot i que en aquesta ocasió, el concert anirà a càrrec de Quim Cornudella, exalumne de l´escola. La cita és a l´Auditori de l´antiga escola, dijous dia 22, a les 8 del vespre.

Sant Jordi 2010I la Biblioteca Municipal La Muntala tampoc n´ha quedat al marge i celebrarà la Diada de Sant Jordi,com ja és tradicional, lliurant els premis dels IV Jocs Florals. L´acte tindrà lloc el dia 24 al Centre Cívic, dins del marc de la II Festa de les Lletres. Però enguany, La Muntala també ens té reservada una novetat, i el dia 23 estarà present a la plaça del Poble amb una parada. A més a més, de les novetats editorials i els materials que acostuma a tenir en aquesta Diada, enguany hi haurà la nova guia feta per les biblioteques municipals del Maresme. La nova guia 2010, editada expressament per Sant Jordi, porta per títol ‘´Passejades pel Maresme´´. Dins el capítol dedicat a Sant Vicenç hi trobem un article sobre l´itinerari ‘´Ull de serp´´.


Sant Jordi 2010Des d´aquí convidem tots els vilatans i vilatanes a passejar per la plaça del Poble, punt neuràlgic d´aquest Sant Jordi. Tot i que és habitual veure parades a d´altres indrets de la vila, aquests dies l´activitat es concentra al voltant de la plaça del Poble, on s´instal·laran la majoria de parades de roses i llibres. A més, Ràdio Santvi emetrà en directe durant tota la jornada des de l´estand que muntaran a la mateixa plaça. Una plaça que, dissabte dia 24, tornarà a ser protagonista en acollir una matinal de titelles. La cita és a les 12 del migdia amb la companyia Binixiflat que portarà a escena l´obra “Rita, la rinxols d´or”. Abans de la representació o en haver acabat, també podreu continuar tafanejant llibres, ja que la parada de l´associació “Fem Sant Vicenç” mantindrà portes obertes tota la jornada.


Conte Sant Jordi 2010

Les escoles de la vila també se sumaran a la festa organitzant diferents activitats tradicionalment vinculades a la Diada de Sant Jordi, com el lliurament de premis dels seus respectius jocs florals, la visita dels escolars a les parades de llibres i roses, la venda de roses... Tanmateix, divendres al matí, els escolars de Sant Vicenç rebran la visita de l´alcalde, que els saludarà personalment i els repartirà el conte ‘´El retorn dels bòbuls i les margaridasses´´. La visita també servirà perquè els nens i nenes puguin conèixer els seus autors, la Gina Pórtera i l´Américo J. Carles.

Sant Jordi 2010
El CEIP Sot del Camp i l´IES de Sant Vicenç prenen una especial rellevància aquest Sant Jordi. Així, mentre l´escola inicia la celebració del seu 5è aniversari, amb la inauguració, divendres dia 23 a les 5 de la tarda, de l´exposició “Cinc anys d´història de l´escola”, l´institut i, més concretament els alumnes de 1r d´ESO seran uns dels protagonistes destacats de la Festa de les Lletres, ja que representaran l´obra teatral “Salvem la Terra”. Una festa, on hi haurà lletres de totes les mides i formes i per a totes les edats: poesia, teatre, cançons, contes, relats curts...


PROGRAMA D'ACTES SANT JORDI 2010
Quim Cornudella

  • DIJOUS, 22 D'ABRIL
    Auditori del Casal de Cultura (Plaça del Poble, 6)
    A les 8 del vespre
    Concert de piano, a càrrec de Quim Cornudella
    Organitza: Escola Municipal de Música L'Oriola
  • DIVENDRES, 23 D'ABRIL
    • Plaça del Poble
      Parades de llibres i roses
      La biblioteca surt a la plaça
      Ràdio Santvi, a peu de carrer
      Els escolars visiten la plaça
      Organitza: Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt; hi col·laboren: Biblioteca Municipal La Muntala, Ràdio Santvi, entitats, associacions i centres educatius de la vila.
    • Escola Sot del Camp
      A les 5 de la tarda
      Inauguració de l'exposició "Cinc anys d'història de l'escola"
      Organitza: Escola i AMPA Sot del Camp
  • DISSABTE, 24 D'ABRIL
    • Plaça del Poble
      Parades de llibres i roses
    • A les 12 del migdia
      Matinal de titelles, amb l'obra "Rita, la rinxols d'or"
      Organitza: Associació Fem Sant Vicenç
    • A les 6 de la tarda
      Centre Cívic El Gorg
      II Festa de les LLetres
      • Presentació del conte "El retorn dels bòbuls i les margaridasses", escrit per Américo J. Carles i il·lustrat per Gina Pórtera.
      • Representació teatral de l'obra "Salvem la Terra", a càrrec dels alumnes de 1r de l'IES de Sant Vicenç.
      • LLiurament de premis dels IV Jocs Florals.
      • Presentació de la guia "Passejades pel Maresme"
      • Signatura de contes, a càrrec de Gina Pórtera i Américo J. Carles
      • Refrigeri
      Organitza: Regidories de Comunicació, Cultura i Educació i Biblioteca Municipal La Muntala; hi col·laboren: Colla de Geganters, IES de Sant Vicenç i Centre de Jardineria Arqué.
OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 21.04.2010
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^