X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç estrena nou mercat setmanal els dissabtes a l´Av. Toni Sors

Nou mercatL´Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, a través de la Regidoria de Comerç, inaugura un nou mercat setmanal que es muntarà cada dissabte a partir del dia 25 de setembre. Aquesta actuació es portarà a terme situant les noves parades a l´Av. Toni Sors, la qual cosa permetrà ampliar considerablement el nombre de parades per donar cabuda a més marxants amb productes poc o gens representats fins ara.

El nou mercat constitueix un nucli comercial de proximitat, que neix amb l´objectiu d´evitar que els santvicentins i santvicentines hagin de marxar fora del poble per comprar a les poblacions veïnes i per cohesionar la societat. És en aquest sentit que el nou mercat oferirà importants avantatges als seus usuaris: proximitat, bona comunicació, millor oferta comercial, espai de jocs per als més menuts, zones d´aparcament -gratuït per als residents-, etc.


Nou mercatAixí doncs, a partir del 25 de setembre, Sant Vicenç comptarà amb un nou mercat setmanal. En concret, aquest se celebrarà cada dissabte de 8 del matí a 2 del migdia i agruparà prop d´una vintena de parades -xifra que es pot ampliar fins arribar a 23- que s´instal·laran a l´Av. Toni Sors. Parades que oferiran des de productes alimentaris com fruites i verdures fins a articles de regal, complements, roba, pollastres a l´ast, terrissa, articles per a animals de companyia ...

L´actual mercat de la plaça del Poble acostumava a comptar amb tres parades i no es pot dir que fos ben bé un mercat. De tota manera, atenent les peticions dels seus paradistes, l´Ajuntament ha optat per mantenir-lo i, per tant, a banda dels dissabtes, els veïns i veïnes de Sant Vicenç també podran continuar fent les seves compres els dijous al mercat setmanal de la plaça del Poble.

XurriLa implantació del nou mercat setmanal forma part de les mesures resultants del ‘´Quadern de debat familiar d´en Xurri´´. En aquest sentit, un 84,9% de les persones que van respondre el qüestionari manifestava que fa la compra ‘´grossa´´ a Arenys-Mataró-Llavaneres i un 80,8% indicava que sortia a comprar fora principalment per tres motius: les petites dimensions, la manca de sortit del mercat de la plaça del Poble i la incompatibilitat amb l´horari laboral, ja que es fa en dijous. Tanmateix, un 67,2% dels enquestats palesava la seva predisposició a fer la compra a Sant Vicenç, en el cas que s´ampliés el mercat i l´oferta de productes a la venda. L´anàlisi feta també deixava constància de l´opinió majoritària respecte a canviar la ubicació i el dia del mercat. Així, un 57,1% dels enquestats es decantava per dissabte a l´hora de triar el millor dia per a fer la compra ‘´grossa´´ i un 40,4% optava per l´Av. Toni Sors, com a lloc idoni per acollir un futur mercat.

Paga la pena destacar que la ubicació del nou mercat, a l´Av. Toni Sors, fins fa pocs mesos era un espai sense asfaltar que s´ha convertit ara en el centre neuràlgic del municipi, on es porten a terme la major part de les activitats d'oci, culturals, lúdico-festives i socials. Un espai que ha de servir per impulsar i cohesionar el poble i ser una de les puntes de llança del desenvolupament de Sant Vicenç.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 21.09.2010
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^