X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Alegria, que és Festa Major!

La tradicional repicada de campanes, el dissabte 22 anunciarà l´inici dels actes més solemnes de la Festa Major: la celebració de la missa en honor de Sant Vicenç, el cant dels goigs i la interpretació de la Missa Pontificalis, a càrrec de l´Orfeó Parroquial El Delme. I en acabat, a la plaça del Poble el tradicional vermut popular i sardanes amb la Cobla Principal de Cassà, que recuperarà la sardana "Els pessebres de Sant Vicenç de Montalt",  que la compositora Isabel Medina Canton va dedicar al Museu del Pessebre.

PROGRAMA FESTA MAJOR SANT VICENÇ2011

Cartell Festa Major Hivern 2011Tot és a punt per a celebrar un any més la festa gran del nostre poble. Tothom, des del més petit al més gran, des dels joves, al públic familiar, als de fora que ens acompanyaran aquest dies, hi podran trobar el seu espai, i fer-se seva la festa. La Regidoria de Cultura ha configurat un programa d´actes molt variat, que ha estat dissenyat seguint els criteris de moderació i austeritat que imposen els moments actuals.

Tot i que la Festa Major viurà els dies centrals del 21 al 23 de gener, els actes arrencaran el cap de setmana previ amb alguns dels clàssics del programa festiu, com ara la bibliogimcana, el pregó i l´escudellada popular, que arribaran de la mà d´una proposta més innovadora: les proves i exhibicions de vol acrobàtic i aeromodelisme. Aquest any, el pregó anirà a càrrec de Sisku Calopa, president de l´Associació Excursionista MontalTrek, entitat que, en poc temps, ha aconseguit atrapar el cor i les cames de molts santvicentins i santvicentines amants de la muntanya.

Les orquestres Maravella i Girasol seran les protagonistes musicals de la Festa Major amb sessions de concert i sardanes. No hi faltaran tampoc, els balls populars amb melodies d´ahir, d´avui i de sempre. La cercavila de gegants, que enguany comptarà amb la participació d´11 colles arribades de diversos indrets, servirà perquè la Colla de Geganters doni el tret de sortida a les celebracions del 25è aniversari dels gegants de Sant Vicenç.

El teatre tindrà un cop més un paper destacat. L´agrupació Teatral Emled posarà en escena L´estiuet del senyor Martí, una divertida comèdia vodevil de Lluís Coquard. I per als més petits, la cita festiva serà al Centre Cívic El Gorg, on el Mag Aritahi desplegarà tota la seva màgia. Com és tradició, el programa també inclourà una nova edició del Marcat medieval, que s´allargarà tot un cap de setmana; i la popular Baixada de carretons, que per 4t any consecutiu tornaran a organitzar la Plataforma Pro-Esplai i la Regidoria de Joventut.

Les cites esportives jugaran un paper destacat en la Festa Major d´enguany amb la Montaltbike, del Club Ciclista Xurribikers, que arriba a la 10a edició; el Memorial de futbol “Toni Colomé”; el Campionat de caramboles, de l´Associació de Gent Gran Els Xurravins; i ja per acabar, la Pedalejada popular, organitzada també pels Xurribikers.

En resum, com diu la popular cançó de La trinca: ´´Alegria, que és Festa Major... Apa, anem-hi, corre, vine, cuita... Alegria, que el nostre Sant és el millor.´´

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 11.01.2011
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^