X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Tot allò que significa per a Sant Vicenç l´aprovació del POUM

Panoràmica aèriaTots els pobles canvien: creixen, hi arriben nous habitants, es creen empreses i comerços, s´hi fan noves escoles, centres sanitaris... El POUM és una eina bàsica per a un municipi perquè marca els criteris de com i on haurà de créixer el poble en el futur. Aquest document defineix el model urbà que es vol implantar: les infraestructures necessàries perquè el poble funcioni correctament, els equipaments que necessitarem de cara al futur, quins espais naturals del territori volem preservar i protegir, el tipus d´habitatges que s´hi construiran...

En definitiva, el POUM ens ha de servir per dibuixar el municipi que els santvicentins i santvicentines volem: un poble tranquil, on es pugui gaudir de l´oferta d´oci, on es prioritzi el valor natural del mar i la muntanya, que convidi als nostres fills a quedar-se a viure posant al seu abast habitatges assequibles, on hi hagi més comerços, possibilitats de trobar feina i projecció turística. Per tant, podem concloure que el POUM és una necessitat de primer ordre, de la qual disposen des de fa anys la gran majoria de pobles del Maresme.

Plànol de Sant VicençEl passat 30 de desembre, el Ple de l´Ajuntament de Sant Vicenç va donar conformitat al text refós del POUM, que ja ha estat tramès a la Comissió Territorial d´Urbanisme, a qui correspon la seva aprovació definitiva. Tot fa preveure que s´està posant fi a un llarg i costós procés, iniciat l´any 2002, i que ha suposat una despesa per a les arques municipals de més de 300.000 euros.

L´aprovació definitiva del POUM significarà per a Sant Vicenç un impuls definitiu a l´habitatge de promoció pública, ja que dota al municipi d´una important superfície de sòl, per portar-hi a terme polítiques socials d´habitatge, que abasten totes les tipologies, i per tant totes les necessitats socials, entre elles, i molt especialment, les vivendes pel jovent -llargament reivindicades-, la gent gran i les famílies en risc d´exclusió social.

El POUM preveu la construcció de 369 habitatges de protecció pública

El POUM destina sòl per a la implantació de 799 nous habitatges -en els sectors que es relacionen a la taula-, dels quals gairebé la meitat (46,183%) seran dels anomenats assequibles en les diverses modalitats de preu establertes pel Pla d´Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

{taula32}

Un POUM restrictiu, social i medi ambiental

Els principis del document es fonamenten en un desenvolupament sostenible; l´atenció a les necessitats socials d´accés a l´habitatge; la necessitat d´aconseguir la cohesió social amb la integració de grups socials, usos i activitats; la cohesió territorial; la protecció i gestió adequada del medi ambient i del patrimoni natural i cultural; i la millora de la mobilitat urbana.

En síntesi, s´ha elaborat un POUM restrictiu, més sostenible i social, que comportarà una millora important envers les normes d´urbanisme actuals i que millorarà la qualitat de vida dels santvicentins i santvicentines.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 07.02.2011
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^