X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Campanya informativa als comerços sobre els drets dels consumidors

Aquesta acció s´emmarca en el programa de suport i foment del comerç local i de proximitat que impulsa l´Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt amb un doble objectiu, d´una banda, proporcionar assessorament als comerciants per tal que tinguin coneixement de les diferents normatives que els hi són d´aplicació, i evitar així possibles sancions en el cas que puguin ser objecte d´inspeccions per part dels organismes competents, i d´una altra banda, conscienciar els santvicentins i les santvicentines sobre els avantatges i beneficis de realitzar les seves compres als mercats setmanals (els dijous, a la Pl. del poble, i els dissabtes, a l´Av. Toni Sors) i als establiments del municipi.

logo empreses i comerçL´Ajuntament de Sant Vicenç, mitjançant les regidories de Comerç i Sanitat, Salut Pública i Consum, i la Diputació de Barcelona, a través de la seva Àrea de Consum, ha portat ha terme una campanya de sensibilització entre els establiments comercials del municipi.

L´objectiu d´aquesta campanya, sobre els requisits mínims exigibles als establiments pel que fa a la informació als consumidors, és informar els titulars i responsables dels establiments sobre les eines i mecanismes que les normatives sectorials posen al seu abast, amb la finalitat de garantir, d´una banda, el dret a la informació i, d´altra banda, l´exercici dels drets de les persones consumidores.

Entre el 27 de juliol i el 4 d'agost, una tècnica de la Diputació, acreditada per l´Ajuntament,ha visitat vint-i-set establiments del municipi (principalment comerços, perruqueries i tallers de reparació d'automòbils) per donar informació, comprovar i donar assessorament sobre la normativa referent a horaris comercials, fulls oficials de reclamació, l´exhibició dels preus de venda al públic i els justificants de pagament, entre d´altres aspectes.

És previst que el proper mes de setembre s´iniciï una altra campanya informativa, en aquesta ocasió adreçada als establiments de restauració locals.

D´altra banda, la Regidoria de Comerç també ha posat en marxa una altra campanya per a fomentar el comerç local. En aquest sentit, s´han editat i distribuït 3.000 fulletons que recullen els beneficis i avantatges de realitzar les compres en els mercats setmanals i comerços del municipi.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 04.08.2011
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^