Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Una tardor plena de propostes atractives per a la gent gran

Cursos Gent Gran 2011

Les activitats dirigides a les persones grans del municipi van començar el passat 1 de setembre amb les sessions del taller de pintura. En els propers dies, l’Associació de Gent Gran Els Xurravins, impulsors del programa de cursos i tallers, oberts a socis i no socis de l’entitat, anirà posant en marxa la resta de propostes.


El programa d’activitats que s’ofereix és ampli i variat i pretén promocionar un envelliment actiu i saludable, mostrant una imatge activa, positiva de la gent gran.

 

Per aquesta nova temporada, a banda de les activitats habituals (gimnàstica, partchwork, català i balls de saló), també s’ha previst mantenir i ampliar l’oferta amb les propostes que s’emmarquen dins el projecte gent 3.0 de Fundació ‘’la Caixa’’.

Cursos i tallers tardor 2012

Grans Lectors (Activitat gratuïta): tallers que persegueixen promoure punts de trobada per millorar la comunicació i afavorir les relacions socials, a través de la participació en tertúlies al voltant de la lectura d’un llibre, escollit especialment per la temàtica. L'activitat s'iniciarà el 20 d'octubre i finalitzarà l'11 de desembre. Les sessions es faran els dimarts de 20 a 21.30h.

ActivaLaMent (Activitat gratuïta): dissenyat i desenvolupat per professionals de la neuropsicologia, aquest programa té com a objectiu estimular les capacitats cognitives com a part d’un envelliment actiu, tot emprant l’ordinador.

  • S'han previst dues xerrades de 90 minuts dissenyades per explicar el programa informàtic d'ActivaLaMent, que es duran a terme el 28 de setembre i el 30 de novembre de 18 a 19.30h.
  • Paral·lelament es faran cinc sessions, destinades a totes aquelles persones que ja coneixen el programa amb l'objectiu que puguin reforçar la pràctica d'aquesta plataforma virtual. Les sessions tindran lloc els dies 5 i 19 d'octubre i 9, 16 i 23 de novembre, de 18 a 19.30h.
  • Acció Local Boletaire (Activitat gratuïta): aquest projecte girarà a l’entorn del món dels bolets i busca que tots els coneixements sobre aquests organismes, receptes de cuina, noms comuns, propietats, ..., no es perdin. L’activitat, a banda de la sessió inicial de disseny del projecte, que es farà el dia 19 d'octubre, de 10 a 11.30h, també contempla dues sortides per buscar bolets els dies 24 i 26 d'octubre, de 9 a 12h, i la seva posterior classificació els mateixos dies, de 17 a 19h, i una exposició amb els exemplars recollits, que romandrà oberta al Casal de la Gent Gran del 26 al 30 d'octubre. Evarist March Sarlat, expert micòleg i botànic, serà l'encarregat de dirigir el projecte.
  • Aproximació a les noves tecnologies (Activitat gratuïta): està orientat a aquelles persones que volen participar activament en el projecte "Històries de Vida" però que no tenen assolides les competències digitals bàsiques.
  • Aquesta activitat s'iniciarà el 26 de setembre i finalitzarà el 19 d'octubre. Les sessions es faran els dimecres i els divendres, de 10 a 12h.
  • Històries de Vida (Activitat gratuïta): és una forma innovadora d'aprendre a utilitzar les tecnologies mentre es realitza un projecte. Prenent com a punt de partida la motivació personal, i d'una manera entretinguda i compartida en grup, cada persona confecciona un projecte a partir de la seva història, vivències o interessos.
  • Les classes, a càrrec de professors de la Universitat Politècnica de Catalunya, es duran a terme els dimarts i els dijous, de 10 a 12h. L'activitat s'iniciarà el 25 de setembre i finalitzarà el 20 de desembre.

Pintura: els dijous, a partir de l'1 de setembre (horari i preus com els cursos anteriors)

  • Gimnàstica: els dimarts i dijous, a partir del 18 de setembre (horari i preus com els cursos anteriors)
  • Patchwork: els dimarts, a partir del 2 d'octubre (horari i preus com els cursos anteriors)
  • Balls de saló: l'últim diumenge de cada mes, de 18 a 21h.
  • Català: els dimecres de 10 a 11.30h, a partir del 3 d'octubre (15h). Preus: 5 euros socis de l'entitat i 10 euros els no socis.

Les inscripcions a les diferents activitats s'han de tramitar de dilluns a divendres, d’11 a 12h, al Casal de la Gent Gran Els Xurravins.

 

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 06.09.2012
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^