Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç brinda per la LLENGUA

Correllengua 2012“La llengua és un ésser viu que evoluciona constantment”. D'aquesta manera comença el manifest del Correllengua 2012, elaborat per l'escriptor Màrius Serra, que es va llegir ahir diumenge 14 d'octubre, en el marc de la celebració a Sant Vicenç de Montalt d'aquest acte, que pretén estendre l'ús social de la llengua catalana i normalitzar l'idioma en el dia a dia.

El Correllengua 2012 en un clic!

La celebració al municipi enguany s'ha fet a la plaça de l'Església, on es van aplegar un centenar de persones per a participar en un acte, marcat per la forta implicació de les entitats de la vila que li van voler donar suport.

la jove santvicentina, Andrea Ibarlucea, es va ocupar de presentar i conduir un acte, organitzat per la Regidoria de Cultura i presidit per l'alcalde, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, que va comptar amb l´assistència d'una nombrosa representació del consistori santvicentí, formada per regidors i regidores de l´equip de govern (CiU i PSC) i de l´oposició (9 SV).

Correllengua 2012A la programació del Correllengua 2012 va haver-hi lloc per a la música, la poesia, les cançons i les ballades de Gegants. Així, després que el regidor de Cultura, Amadeu Clofent, obrís l'acte i cedís la paraula a la col·laboradora de l'Associació de Gent Gran Els Xurravins, Sílvia Sánchez, per tal que llegís el Manifest 2012, la Sofia Lago, en Marcel Berger, l'Àlex Hernández, la Sara Ramos i la Laia Vilà, alumnes de l'Escola Municipal de Música L'Oriola, van omplir l'escenari de música i cançons.


Correllengua 2012Per la seva banda, M. Lluïsa Grimal, regidora d'Ensenyament, Xavi Riera i Enric Pons, dels Amics del Pessebres, i Quico Abril, de l'Agrupació Teatral Emled, es van ocupar que la poesia ocupés un lloc destacat en el transcurs de l'acte, interpretant un seguit de composicions versificades sobre el menjar i un poema ple d'ironia, que van arrencar més un somriure entre el públic. Pius Morera, conductor del programa de Ràdio Santvi, “Aparador de poesia”, es va ocupar de tancar l'apartat poètic, recitant dos poemes del llibre "Pell de brau", de salvador Espriu.

El Correllengua també va comptar, un any més, amb la participació de la Colla de Geganters i Grallers que van fer ballar els gegants de la vila el tradicional Balll de Plaça.

Correllengua 2012Amb la interpretació de Som catalans i el Cant dels Segadors, a càrrec de l'Orfeó Parroquial El Delme, es va donar pas al brindis popular per la Llengua, servit pels membres de Sant Vicenç de Montalt per la Independència, que va cloure la matinal festivo-reivindicativa en suport de la llengua catalana.

El Correllengua 2012 ha comptat amb la col·laboració i participació de: CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua), Associació de Gent Gran Els Xurravins, Colla de Geganters i Grallers, Agrupació Teatral Emled, Amics dels Pessebres, Orfeó Parroquial El Delme, Escola Municipal de Música L'Oriola, Sant Vicenç de Montalt per la Independència i Pius Morera, conductor del programa de Ràdio Santvi, “Aparador de poesia”.

 

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 15.10.2012
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^