www.svmontalt.cat

Poda d'arbresLa campanya, a càrrec de la Brigada Municipal de Serveis, va començar el passat mes de novembre, durarà uns 5 mesos i té previst podar prop de 2.600 arbres de fulla caduca de 25 espècies diferents, dels gairebé 3.100 que hi ha a les places i als carrers del poble, la majoria dels quals són plàtans, pins pinyoners, alzines, acàcies, moreres i til·lers.

L’objectiu és podar aquells arbres que ho requereixin, per tal de garantir la seva seguretat i el compliment de la funció ornamental i funcional. Sempre que sigui possible, s’evitarà fer podes severes que debiliten els arbres i els fan més sensibles a plagues i malalties.

El tipus de poda s’adapta a les condicions de cada arbre en funció de l’espècie, la floració i la mida, així com a les condicions de l’entorn (proximitat a la calçada, circulació de vianants, distància amb les façanes o línies elèctriques i visibilitat dels semàfors i l’enllumenat públic).

En general, es tracta d’una actuació de poda no agressiva, que prepara l’arbre per resistir en bones condicions durant tot l’any. 


Publicat el 02.12.2013