X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Continua l'alerta per fred al Maresme
La baixes temperatures continuaran fins al proper dilluns 13 de febrer

Protecció Civil (DGPC) manté activada l'alerta per onada de fred al territori. Les temperatures baixes es mantindran al llarg de tot el cap de setmana i s'esperen mínimes que poden fregar els -7º a l'interior del Maresme i els -4º a la costa.

Després de la neu ha arribat l'onada de fred. En els darrers dies s'han continuat registrant temperatures per sota de zero en molts indrets de la comarca i la previsió indica que el fred siberià continuarà castigant el territori fins al proper dilluns 13 de febrer.

Davant la confirmació d'aquestes temperatures extremes per a una comarca com el Maresme, el Consell Comarcal ha reiterat la necessitat que els municipis mantinguin activades les mesures de prevenció adients com: habilitar espais perquè puguin dormir les persones sense sostre, coordinar les mesures de protecció de la població més vulnerable (gent gran que viu sola i persones amb necessitats d'atenció sanitària o assistencials dependents...) i tancar els sistemes de reg automàtic de les zones verdes per evitar la formació de gel a voreres i calçades, entre d'altres.

La pagesia és important que tingui la previsió de protegir els seus conreus amb mantes tèrmiques tota vegada que es preveu que es produeixi l'anomenada "glaçada negra" (la gelada que es produeix amb una humitat ambiental molt baixa i per tant no produeix el gebre que protegeix les plantes. Aquest tipus de glaçades provoca la destrucció i ennegriment de les plantes).

Els ciutadans cal que prenguin també mesures de previsió i d'autoprotecció, tant dins de la llar com si han de desplaçar-se en cotxe.

En aquest sentit, desde Protecció Civil (DGPC) es recomana extremar la precaució, fer seguiment de la situació i tenir sempre presents els següents consells i el web d'Emergències de la Generalitat

RECORDEU: en cas d'emergència, truqueu immediatament al 112

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 03.02.2012
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^