X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Multes de fins a 2.000 euros per no retirar del carrer els excrements dels animals domèstics

Campanya animals domèsticsA partir d´aquest febrer la Policia Local multarà les persones que no recullin de la via pública els excrements dels seus animals domèstics. Aquesta infracció, tipificada com a greu en l´ordenança municipal, pot ser sancionada amb multes mínimes de 401 euros i fins a un import màxim de 2.000 euros.

La mesura arriba després que l´Ajuntament, a través de la Regidoria de Sanitat, Salut Pública i Consum, hagi posat en marxa diverses campanyes per informar i sensibilitzar els propietaris d´animals domèstics de les seves obligacions, i especialment de l´obligatorietat de retirar els excrements de la via pública, xipar-los (havent assumit l´Ajuntament una part del cost durant les campanyes informatives) i de registrar-los en el cens municipal, tràmit que el consistori fa gratuïtament.

Amb l´enduriment de les mesures es vol garantir que els propietaris vetllin perquè els seus animals domèstics no embrutin la via pública ni tampoc tinguin comportaments molestos per a la resta de vilatans i vilatanes, afavorint així la convivència i aconseguint una vila neta, agradable i acollidora.

Cal incidir en el fet que, una actuació responsable per part dels propietaris dels gossos a més de resultar beneficiós perquè donaria una major qualitat als carrers, a la vegada, també comportaria un estalvi per a l´Ajuntament, que ha de destinar recursos econòmics, materials i humans per a retirar dels carrers els excrements dels animals domèstics.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 07.02.2012
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^