X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
El Centre Cívic de Sant Vicenç acull una exposició sobre la participació política de les dones
Oberta fins al 9 d'abril

Exposició Dia de la DonaFins al dia 9 d’abril es pot veure al Centre Cívic El Gorg l’exposició “Dona, vot i participació sociopolítica”, una mostra de fotografies extretes de l'arxiu fotogràfic de la ciutat de Barcelona i de l'arxiu de la Biblioteca Francesca Bonnemaison, que vertebra un resum històric d'un període apassionant de la nostra història. Aquesta exposició, organitzada per la Regidoria de Benestar Social amb el suport de la Diputació de Barcelona, persegueix sensibilitzar la ciutadania sobre la promoció de la igualtat entre dones i homes.

Des de la realitat social de principis de segle, on les dones estaven relegades de la vida política, passant per les primeres revoltes socials en contra de la política de l'Estat Espanyol, les primeres iniciatives innovadores en matèria de formació i educació, a les primeres votacions, fins al paper de les dones durant la Guerra.

A partir dels anys 20, el feminisme espanyol va incorporar noves demandes: va demanar la revisió de les lleis que discriminaven a les dones dins de la família i va demanar la promoció de les dones a la política. Es pot dir que a Espanya el vot femení va ser fruit de les reformes introduïdes a la legislació de la segona República espanyola, a diferència d'altres països com Regne Unit o els Estats Units que va ser fruit de la pressió dels grups sufragistes o feministes. L'exercici del vot femení va permetre que algunes dones s'incorporessin al món de la política i va representar un cert ajustament ideològic respecte de la funció social de les dones.

 

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 26.03.2012
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^