X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Escudella Popular abaixa el teló del Sant Vicenç 2006
El regidor, Òscar Fernández, es mostra satisfet d'aquests dies de festa major, tot i que la pluja ha fet acte de presència en més d'una ocasió, fent que algun del actes, com per exemple la Fira del Camp, s´hagués d´anul•lar. El regidor ressalta  que enguany s´ha viscut una festa molt participativa, ja que la gran diversitat d´actes programats al llarg de més de 30 dies han fet sortir al carrer als santvicentins  i a un gran nombre de visitants que ens han acompanyat. També valora molt positivament el nou sistema de venda d´entrades, emprat durant tota la festa major,  que es trobava centralitzat a la Consergeria del Centre  Cívic, el que ha permès ampliar l´horari d´atenció als usuaris (matí i tarda) i alhora,  descongestionar les Oficines Generals i de Cultura de l´Ajuntament, lloc a on habitualment es posaven a la venda les entrades. Així mateix, destaca la important tasca duta a terme, en l´organització i desenvolupament d´aquesta edició de la festa major, per  les entitats i associacions del municipi, a  les que agraeix que s´hagin implicat des d´un principi per aconseguir que la festa sigui plural, oberta i participativa.
Tot i que el pregó d'inici de festes, a càrrec del alumnes de l´Escola de Música L´Oriola,  i la Cercavila de Ninots amb la Banda de Matadepera van obrir oficialment el dissabte 14 de gener la festa major Sant Vicenç 2006, el programa d´actes d´enguany ens oferia un mar de propostes que, des del 8 de gener amb la Pedalada Popular, i fins els 12 de febrer amb l´Escudellada de Festa Major, han fet gaudir de la festa a petits i grans. Desafiant a la pluja, els alumnes de L´Oriola,  coincidint amb el seu 10è aniversari, es van convertir en els pregoners d'enguany. Però, la festa ja havia començat la nit del divendres, 13 de gener, amb un esplèndid concert del Grup Pastora, que va aplegar a més 300 persones al Centre Cívic.

Centre Cívic El GorgEl diumenge, 14, els Geganters van ser, un any més, els encarregats de donar-li un toc de color, ball, pólvora i música a la festa amb la ja tradicional Plantada Gegantera que va aplegar a 16 colles arribades d´arreu de Catalunya. Petits i grans van poder ballar al so de les gralles mentre acompanyaven als gegants en la Cercavila que va recórrer els carrers i places del poble. I per acabar d´allò més bé la Festa Gegantera, 600 persones s´aplegaren al pavelló Toni Sors per assaborir una suculenta escudella. El programa d´aquest Sant Vicenç 2006 tampoc ha volgut deixar de banda als més menuts que han pogut gaudir dels circuïts d´inflables, organitzats per la Regidoria de Joventut al Cívic, o de les sessions de Conta-Contes i les projeccions de pel•lícules, organitzades per la Biblioteca La Muntala.


El teatre del Cívic va aixecar el teló per acollir dues propostes ben diferents: d´una banda, una versió semi-concertant de l`Òpera Bufa “Les noces de Fígaro”, un clar homenatge al genial Mozart en el seu 250 aniversari, i d´altra, les dues representació de la comèdia “El trampós entrampat”, a càrrec de l´agrupacio Teatral EMLED, que van  atreure a gran quantitat de públic. L´Orquestra  Selvatana va ser l'encarregada de posar música i ritme en aquest Sant Vicenç 2006, amb un concert i una sessió de ball que es van celebrar el divendres, 20 de gener, a la Sala de Teatre.

Imatge inexistent - Imatge inexistentLa festa major va continuar amb un seguit d´actes que van fer de Sant Vicenç  un poble plenament esportiu: les grades del Camp Municipal de Futbol es van omplir  primer, per gaudir del partit que van disputar els veterans del CF Santvicentí i del R.C.E Espanyol, en homenatge a l´ex-regidor Antoni Colomé, i després, per celebrar que el Camp de Futbol de Sant Vicenç ja disposa d´un terreny de gespa artificial.  També va tenir un gran èxit, la Jornada Esportiva, organitzada per la Regidoria d´Esports, que va aplegar al Pavelló Toni Sors a un munt d´esportistes de totes les edats, que al llarg de tota la jornada van poder practicar diferents disciplines. I per acabar, dos dels actes més tradicionals i concorreguts de les darreres edicions de la festa major:  la 5a Montalt-Bike (B.T.T.) i el 2n Trial 4x4 de la Platja de La Caleta. El mal temps, en aquesta ocasió, va jugar una mala passada    als organitzadors de la cursa ciclista, ja que es preveia la participació de més de 600 corredors, però la pluja i el fred van fer que la xifra es rebaixés fins els 300. Tot i així, un anys més la cursa ha estat tot un èxit d´organització i participació. El mateix caldria dir del trial 4x4 que va aplegar a gran quantitat de seguidors i participants  d´aquest esport de 4 rodes. 

I abans d´abaixar definitivament el teló d´aquest Sant Vicenç 2006, encara hi havia una última proposta: l´Escudellada de Festa Major. Aquesta era la XI edició, i com les 10 anteriors, ha estat un èxit amb més de 500 persones assaborint un plat tradicional que té molts de secrets... però  que haureu de tornar a tastar l´any vinent si voleu descobrir-los.

Publicat el 12.02.2006
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^