X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç ret homenatge a Esteve Albert
Divendres 7 de març es va celebrar un acte al voltant de la figura del poeta i director de teatre per commemorar el centenari del seu naixement

Homenatge a Esteve AlbertNascut a Dosrius l’any 1914, Esteve Albert va ser un destacat poeta, historiador, arqueòleg, antropòleg, activista cultural i polític, dramaturg, director teatral i impulsor d’iniciatives de tota mena com ara la Flama del Canigó i els pessebres vivents, com el “De Nativitate Christi” que es va representar a Sant Vicenç als anys 60.

Entre assaigs, reculls de poemes i obres de teatre, Esteve Albert va arribar a publicar més de 50 títols. L’any 1989 la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi. Va morir a Andorra la Vella l’any 1995.

Homenatge a Esteve AlbertSant Vicenç ha celebrat el centenari del naixement d’Esteve Albert  amb un acte acadèmic, organitzat conjuntament per l’Institut Esteve Albert i l’Ajuntament, que ha servit per donar a  conèixer millor la figura i obra del polifacètic Albert, un personatge estretament vinculat a Sant Vicenç, que ha donat nom a l’institut de la vila.

L’acte, protagonitzat per alumnes de l’institut, es va celebrar el passat 7 de març al Centre Cívic El Gorg i va comptar amb la participació de Fina Buch, filla del cronista local Antoni Buch que va ser col·laborador de l’Esteve Albert en els projectes que va impulsar a Sant Vicenç; l’historiador Agustí Barrera que va fer una presentació molt acurada tant del personatge com de la seva obra; i Antoni Albert, nebot del poeta.

L'homenatge, presidit per l'alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, va comptar amb l'assistència de la regidora d'Ensenyament, M. Lluïsa Grimal, i una nodrida representació del consistori santvicentí i de la comunitat educativa de la vila, encapçalada pel director de l'institut, Enric Torres.

Aquest acte commemoratiu s’afegeix als diferents homenatges que es faran al llarg de l’any en diferents municipis catalans i a Andorra.

Imatges de l'homenatge a Esteve Albert 


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 11.03.2014
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^