X
Cicle de trobades informals amb l'alcalde
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
La xarxa Wimax de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, finalista als Premis @asLAN

L'Associació de proveïdors de sistemes xarxa, Internet i telecomunicacions l'ha escollit en la categoria d’administració local-infraestrucutres. Els guanyadors es donaran a conèixer en un congrés que se celebrarà a Madrid, els propers 23 i 24 d’abril.

Premis AslanLa nova xarxa de telecomunicacions Wimax per serveis IP de Banda Ampla i seguretat municipal podria ser premiada. De moment, el consistori santvicentí és un dels tres finalistes, juntament amb els ajuntaments de València i Érmua.

Els premis que convoca aquesta associació de proveïdors tenen com a objectiu reconèixer públicament les experiències d’èxit de l’administració en l’aplicació i ús de les noves tecnologies, així com l’esforç dels responsables que les han liderat. L’estalvi de costos i la millora de l’eficiència són els criteris per triar els finalistes.

En aquesta sisena edició dels guardons s’han presentat 45 projectes de 31 empreses i organismes. Se n’han seleccionat 24 finalistes, entre els quals hi figura el del consistori santvicentí.

Xarxa WimaxEl projecte impulsat per la Regidoria de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, mitjançant el departament d’Informàtica, i per les empreses Sintelec i Alphanet, de moment, ja ha aconseguit imposar-se als projectes presentats pels ajuntaments de Barcelona i Reus, que van caure en la 1a ronda de votacions.

El projecte presentat per l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt contempla el desplegament d’una infraestructura de telecomunicacions de serveis IP d'altes prestacions basada en Wimax de Cambium Networks sobre la qual es distribueixen serveis IP de dades, veu i sistemes de seguretat centralitzats en el CPD de l'Ajuntament, punt de partida i aprovisionament global de serveis d’aquesta prestació.

Aquesta xarxa permet connectar les seus municipals, compartir el servei de Banda Ampla d'Internet, telefonia IP i desplegar un servei crític de seguretat de vídeo vigilància IP amb un sistema proactiu, innovador i únic al nostre país que incorpora lectura, seguiment, alertes i gestió de matrícules de tot tipus de vehicles.

La xarxa també ofereix servei wifi professional gestionat amb Ruckus Wireless i soluciona el dèficit del servei de banda ampla residencial en zones on no hi ha una xarxa d'operador en condicions.

La implantació d’aquest projecte ha permès al consistori santvicentí augmentar l'eficàcia de tots els seus serveis IP i reduir dràsticament els costos de telecomunicacions (gairebé un 70%), centralitzant els serveis de Banda Ampla, Telefonia IP i administració TIC al CPD, ubicat a les dependències del departament d’Informàtica de l’Ajuntament.

La capacitat, fiabilitat i nivell de disponibilitat de la nova xarxa ha permès desplegar un sistema de referència en seguretat i vídeo vigilància a nivell nacional.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 14.03.2014
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^