X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
En marxa l'operatiu de prevenció i vigilància contra incendis forestals
Enguany, segons la climatologia prevista per  aquest estiu podria tractar-se d'una de les campanyes més complicades dels últims anys

Sant Vicenç, Llavaneres i Caldes han renovat el conveni de col·laboració amb l'ADF “Serralada del Montalt” sota la supervisió de la Diputació de Barcelona i té com a objectiu garantir un bon pla de vigilància per aquest estiu als tres municipis.

ADF

La campanya de prevenció d'incendis forestals es va posar en marxa el 15 de juny i s'allargarà fins el 15 de setembre. La tasca de vigilància a la serralada anirà a càrrec de dos operaris i d'un vehicle amb el qual faran patrullatge informatiu i vigilància.

A més, dos cops al dia mesuraran i donaran compte de les condicions meteorològiques de la zona: humitat, temperatura, i velocitat i direcció del vent. Amb aquestes dades, diàriament, s'elabora un mapa de risc, una eina molt important per planificar possibles actuacions. Des de l'ADF s'assumeix la tasca de coordinació dels vigilants i els ajuntaments, per la seva part, s'encarreguen del manteniment del vehicle a més de la col·laboració necessària en cas d’incidències.

ADFTanmateix, el passat mes de juny, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt també va renovar el conveni de cooperació i col·laboració entre la Diputació de Barcelona, l’ADF i la Federació ADF del Maresme  per a la gestió i execució del Pla Municipal de Prevenció d’Incendis Forestals (PPI) per un període  de quatre anys 2014-2017. Aquest Pla conté el conjunt de previsions i mesures per a la millora i conservació dels camins i dels elements del territori, necessaris que ajuden a reduir el nombre, la propagació i les conseqüències dels incendis forestals.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 01.07.2014
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^