Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Tres joves realitzen activitats formatives a la Brigada Municipal de Serveis

Forma't Jove

Durant uns mesos, tres joves duran a terme tasques de formació a la Brigada Municipal de Serveis. Es tracta de dos alumnes de l’Institut Esteve Albert que participen en el programa “Fil d’Ariadna” i d’un jove que està realitzant les seves pràctiques d’empresa, en virtut a un acord subscrit entre l’Ajuntament i el centre on cursa els seus estudis.

L’adscripció temporal d’aquests tres joves a aquest servei municipal no suposa cap despesa per l’Ajuntament, ja que la seva relació amb el consistori és de caràcter formatiu i ve marcada per la signatura dels corresponents convenis de col·laboració.

Forma't JoveEl projecte Fil d’Ariadna té per objectiu donar suport a alumnes de l’Institut Esteve Albert que presenten dificultats d’aprenentatge, desmotivació, perill d’absentisme, problemes de conducta, i que precisen d’actuacions individualitzades i adaptacions substancials del currículum per a la seva integració escolar, social i laboral.

El projecte, impulsat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, consisteix en adscriure als joves estudiants a diferents serveis municipals, com la brigada o la biblioteca, perquè realitzin activitats formatives amb la finalitat que l’aplicació dels coneixements adquirits pugui ser un element motivador i potenciador de futurs comportaments madurs.

L’equip de Serveis Socials Bàsics, de manera consensuada amb l'equip docent de l’Institut Esteve Albert, és l’encarregat de proposar els serveis municipals més adequats on els joves realitzaran la seva activitat formativa i de fer el corresponent acolliment, seguiment i avaluació trimestral.

En el cas de les pràctiques d’empresa, l’Ajuntament signa habitualment convenis de col·laboració amb centres educatius de la comarca i universitats per facilitar que els estudiants puguin realitzar les seves pràctiques en les diferents àrees i serveis municipals, depenent dels tipus d’estudis que realitzen i que abasten àmbits tan diversos com, el dret, l’arquitectura, l’ensenyament o la jardineria.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 19.11.2014
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^