X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Comunicat de l'Ajuntament en relació a la continuïtat del servei d'una TIS a l'Institut Esteve Albert

El passat dijous 18 de setembre l’alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, va mantenir una reunió amb les direccions de l’institut i de les escoles que aporten alumnes a aquest centre i amb els representants de les respectives AMPA, amb l’objectiu de clarificar i contrastar  posicions en relació a la demanda efectuada pel Consell Escolar de l’Institut Esteve Albert, sol·licitant la col·laboració dels ajuntaments de Sant Vicenç i Caldes en la contractació d’una Tècnica d’Inserció Social (TIS) pel centre.

L’alcalde, com ja va fer reiteradament en el transcurs del Ple celebrat el passat 9 de desembre, els hi va reafirmar la predisposició de l’equip de govern a atendre la demanda del Consell Escolar després d’estudiar i valorar tots els aspectes del projecte. Predisposició que s’ha vist plasmada en el Pressupost per a l’any 2015, amb l’habilitació d’una partida de 3.000 euros per col·laborar en la contractació d’una TIS pel curs 2015-2016, el mateix import que l’Ajuntament hi va destinar per l’actual curs 2014-2015.

Tanmateix, davant la instrumentalització que d’aquest assumpte han fet algunes forces polítiques i determinades persones vinculades a aquestes formacions, l’Ajuntament de Sant Vicenç vol realitzar les següents consideracions i aclariments per tal de definir el posicionament del govern municipal en aquest tema:

  • El govern municipal té l’obligació i la responsabilitat de gestionar amb cura els diners públics, establint prioritats que li permetin destinar els recursos de tots els santvicentins allà on són més necessaris, sense donar tractes preferencials; en aquest cas que ens ocupa, entre l’institut i la resta de centres educatius del municipi. 
  • En el Pressupost 2015 s’han contemplat diverses partides destinades a subvencionar projectes dels centres educatius del municipi (5.950 euros) i de les AMPA (6.450 euros), així com altres projectes d’àmbit educatiu (15.000 euros). En conjunt, el govern municipal ha destinat directament a educació més de 140.000 euros i indirectament gairebé i 1 milió d’euros del total del Pressupost 2015 que ascendeix a 7.283.280,80 euros.
  • El destí final dels imports de les partides habilitades per a subvencions educatives el decideixen el centres educatius i les AMPA. En aquest sentit, el govern aposta per no encotillar el destí final d’aquests diners per tal que siguin les entitats i els propis centres els que prioritzin les seves necessitats.
  • El govern municipal valora molt positivament la figura del/de la TIS (Tècnic/a en Integració Social) i, tot i que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya no contempla ni aporta recursos econòmics a aquesta figura professional, des de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt es continuarà apostant per donar continuïtat a la tasca que realitza, després de valorar els resultats obtinguts i les necessitats que es vagin donant en un futur, ja que les circumstàncies i les problemàtiques poden variar d’un curs a l’altre.
  • A la comarca del Maresme, només Mataró disposa de TIS als instituts (amb finançament de la Generalitat i l’Ajuntament), però la casuística que presenta una ciutat com Mataró en cap cas es pot extrapolar a pobles com Sant Vicenç que presenten una realitat i unes necessitats ben diferents.  
  • L’Ajuntament desconeix quin sistema de selecció i quins criteris s’han tingut en compte a l’hora de contractar a la TIS. Informació que resulta indispensable ja que es finança en part amb diners públics.
  • Els Serveis Socials Municipals compten amb una plantilla de 5 persones, algunes de les quals, com per exemple la psicòloga municipal, podria dur a terme la tasca que desenvolupa la TIS.
  • L’equip de govern treballa permanentment en la recerca de subvencions i ajuts que li permetin tirar endavant actuacions de diferents tipologies i àmbits i no descarta que es puguin destinar recursos d’algun ajut extraordinari provinent d’entitats supramunicipals al projecte de la TIS.

Finalment, esmentar que Ajuntament de Caldes d’Estrac ha manifestat que de cara als pressupostos del 2015 “valora la possibilitat d’ampliar l’aportació de 1.000 euros que ha fet durant el curs 2014-2015”, sense concretar la quantitat exacta que hi pensar destinar pel proper curs.


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 22.12.2014
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^