X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Les obres de reforma del Casal de Cultura s'iniciaran després de Setmana Santa
Les obres s'iniciaran a partir del 8 d'abril, s'allargaran 4 mesos

Signatura contracte obres Casal CulturaMiquel Àngel Martínez i Camarasa, alcalde de Sant Vicenç, i els senyors David Domingo i José Pretel, representants de l’empresa L’Arca del Maresme,  han formalitzat el contracte de les obres de reforma interior del Casal de Cultura.

Al concurs per a l’execució de les obres s’hi van presentar un total de 13 empreses i L’Arca del Maresme n’ha resultat l’adjudicatària. El preu de sortida de la licitació es va fixar en 231.962,81 euros i l’empresa guanyadora va ofertar un preu de 197.048,50 euros, la qual cosa suposa una rebaixa del 15% en el cost de l’obra. Tanmateix, la proposta de L’Arca del Maresme també  incloïa diverses millores al projecte inicial.

Les obres s’iniciaran a partir del 8 d’abril, s’allargaran 4 mesos i es finançaran amb tres subvencions de la Diputació de Barcelona.

Casal de CulturaEl Casal de Cultura, ubicat al número 6 de la plaça del Poble, és un equipament municipal que, des de la marxa de la Biblioteca i de l’Escola de Música i el tancament del Mercat Municipal, està poc aprofitat.

Per treure'n tot el rendiment a l’edifici, que data de 1877, l’Ajuntament va treure a licitació les obres de reforma per adaptar-lo a la normativa d’accessibilitat i als nous usos que acollirà un cop finalitzats els treballs. Amb aquesta actuació, el govern municipal pretén donar una nova embranzida a la dinamització del nucli històric.

L’edifici del Casal de Cultura es va destinar inicialment a Casa de la Vila. Amb el trasllat de les dependències municipals a la seva actual ubicació l’any 1990,  l’antic Ajuntament es reforma i rehabilita per tal que assumeixi la funció de Casal de Cultura, on des de llavors s’hi han portat a terme diferents activitats relacionades amb la cultura i les diferents associacions culturals i de lleure del municipi.

L’any 1990, l’Ajuntament va efectuar diferents intervencions a l’edifici per tal de consolidar la seva estructura, es va substituir la coberta, es va fer un repàs general de les bigues i es van adequar les dependències per adaptar-les als nous usos: Biblioteca, Mercat Municipal, Escola de Música, seu de la fundació Toni Sors i de diverses entitats del poble...

Les obres que s’executaran serviran, d’una banda, per adaptar l’edificació a la normativa d’accessibilitat, substituint l’escala actual per una de nova més ampla i instal·lant un ascensor, i d’una altra banda, per reformar la planta baixa per a destinar-la a zones d’exposició i celebració d’actes diversos, mitjançant la creació de nous espais diàfans i versàtils.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 30.03.2015
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^