X
Distintius residents zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Campanya sobre rodes per millorar la recollida selectiva de la fracció orgànica

Uns dies abans d'arrencar la campanya, un educador ambiental amb la seva bicicleta ha estat passejant-se pels diferents nuclis de població del municipi amb l'objectiu de generar expectativa entre els ciutadans.

Campanya reciclatge     Campanya recollida selectiva

La campanya de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt per al foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica compta amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya i la duu a terme l'empresa Punt Eco Agroambiental. Les actuacions previstes se centraran en incentivar la recollida selectiva de la fracció orgànica entre ciutadans i empreses productores, que o bé encara no participen en el procés de separació o bé participen de forma parcial. 

Amb aquesta actuació de llarg abast, l'Ajuntament pretén millorar la recollida selectiva orgànica, que actualment representa un 37 % de la bossa tipus del municipi. És a dir, de cada 10 Kg de residus, gairebé 4 Kg són de matèria orgànica.

Campanya reciclatgeUna campanya, diferents públics

La campanya vol arribar a tota la ciutadania del municipi a través de diferents actuacions, entre les quals:

  • Informació porta a porta: un educador ambiental anirà porta a porta informant a la població, cedint-los el material necessari per fer la recollida correctament, entre el qual, un fulletó informatiu, un contenidor de 10 litres, unes bosses de recollida selectiva així com un imant de nevera amb els horaris de recollida. L'objectiu és arribar a tothom, tant aquells que viuen tot l'any a Sant Vicenç, com a la població estacional.
  • Visita informativa als grans productors: es visitarà els comerços del municipi, incloent-hi bars, restaurants, floristeries, pastisseries, carnisseries o peixateries. L'objectiu és informar els centres de les seves obligacions vers el reciclatge al mateix temps que conèixer les seves inquietuds i necessitats. Per aquesta raó se'ls hi farà una petita enquesta amb l'objectiu de conèixer les principals problemàtiques a les que han de fer front.
  • Informació a peu de contenidor: l'educador destinarà una part important del temps a assessorar les persones que es disposin a llençar la brossa, resolent els principals dubtes a l'hora de segregar i assegurant-se que no ho fan malament per falta d'informació.  
  • Caracterització de la fracció orgànica: un tècnic especialitzat en residus visitarà la planta de residus, on farà una primera caracterització de la bossa d'orgànica municipal. D'altra banda, una segona caracterització es realitzarà a la plaça del Poble, amb l'objectiu de fer evident davant la població la necessitat de recollir els residus selectivament.
  • Tallers a les escoles: és ben conegut que els infants són el motor de canvi de la nostra societat. Serà a través de tallers escolars que es fomentarà la recollida selectiva de la fracció orgànica.  


El valor de separar bé els residus

Els residus dipositats correctament en els diferents contenidors o les deixalleries  i punts verds reben tractaments adequats de recuperació. Per això poden tornar al cicle de materials, es posen en valor com a recursos i estalvien la necessitat de noves matèries verges. En definitiva, s'engega tota una cadena de tractament, d´economia verda i de llocs de treball.

Pel que fa al retorn econòmic, existeix un cànon que grava els residus que van als abocadors o a les incineradores. El retorn econòmic d'aquest cànon es destina als ens locals. Aquells municipis que tenen valors alts de recollida selectiva són els que reben un import més alt, la qual cosa representa també un benefici per a la ciutadania, ja que aquests diners es reverteixen en la millora del servei.


Campanya reciclatge      Campanya reciclatge

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 30.06.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^