X
Distintius residents zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Taps solidaris a benefici de la Fundació El Maresme
S'han instal·lat dos cors gegants a les portes de les escoles per a la recollida de taps de plàstic


A banda de la seva vessant solidària, aquesta iniciativa també és molt positiva des del punt de vista de la reducció de petits residus que comporta.

Recollida de taps solidaris


Les regidories de Sanitat, Salut Pública i Consum i Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt han instal·lat dos grans contenidors en forma de cor per a la recollida de taps de plàstic en dos punts del municipi molt transitats per veïns i veïnes. En concret, s’han ubicat a les entrades de les escoles Sant Jordi i Sot del Camp.


Amb aquests cors solidaris es vol facilitar les diverses iniciatives de recollida de taps que des de fa temps es realitzen en alguns punts del municipi. A banda de la seva vessant solidària, aquesta idea també és molt positiva des del punt de vista de la reducció de petits residus que comporta. Cal recordar que el plàstic és un dels residus que més problemes està generant en el medi ambient.


Els taps que són vàlids pel reciclatge són de polietilè o polipropilè, que porten el símbol 2 o 5. Si no porten aquests símbols és millor no dipositar-los perquè probablement no són aptes pel reciclatge. Les possibilitats de taps són molt variades: taps d'ampolles d'aigua, de detergents, de tetrabrics, d'oli...


Els taps, un cop reciclats serveixen perquè les empreses elaborin nous productes. Per tant reciclant-los estalviem materials i energia, reduïm les emissions contaminants i de diòxid de carbó (CO2) i rebaixem l'acumulació de residus als abocadors. A més, els taps són bons elements per reciclar, ja que els plàstics amb els quals estan fets tenen la suficient qualitat per a ser reutilitzats, són més senzills de transportar, solen estar més nets i com ja estan classificats, es redueixen els costos de tractament.

Així doncs, a partir d’un gest aparentment tan insignificant, com és separar els taps dels envasos i donar-los un final solidari més enllà d’acabar a les escombraries, la maquinària comença a girar. Particulars, empreses privades de transport i plantes recicladores es coordinen per un objectiu comú: obtenir diners a través del reciclatge dels taps i donar una segona, tercera o fins i tot cinquena vida al plàstic.


El resultat de tot plegat és que amb els diners que s’obtinguin gràcies al reciclatge dels taps la Fundació El Maresme podrà promoure i impulsar accions que afavoreixin la integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones  amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Maresme i de les seves famílies.


L’alcalde, Javier Sandoval, ha explicat que ‘és una iniciativa senzilla, però carregada d’un gran simbolisme, ja que l’Ajuntament conjuntament amb els veïns i les veïnes podrem posar el nostre granet de sorra en la gran labor que desenvolupa aquesta entitat de caràcter social que desenvolupa diversos programes d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual’. 

Sandoval també ha assenyalat que ‘al nostre dia a dia hi ha moltes coses que podem fer i d'altres que podem evitar per tal de contribuir a la conservació del planeta. Són petites accions que si es converteixen en hàbits ajuden en gran mesura a la sostenibilitat mediambiental'.


Recollida de taps solidaris

Recollida de taps solidaris

Fitxer: Cors_Solidaris_web.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 351.84 kB

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 26.02.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^