Del 20 d'abril al 31 de maig Jornades Gastronòmiques Maduixa de la de la Vallalta al Maresme 2013 Sant Pol de Mar Sant Cebrià de Vallalta Canet de Mar Sant Iscle de Vallalta Arenys de Munt Arenys de Mar Sant Andreu de Llavaneres Argentona Sant Vicenç de Montalt Cabrils Teià Caldes d'Estrac Vilassar de Dalt Calella Vilassar de Mar Malgrat de Mar Mataró Introducció Benvingut/da a la Costa de Barcelona-Maresme, una varietat vinífera més característica és la pansa blanca. comarca per visitar tot l'any amb un clima excel·lent. Els vins blancs, la producció majoritària, són el resultat Combina la riquesa d'una zona turística reconeguda de sumar les virtuts de diverses varietats de raïm. Per internacionalment per platges de bellesa mediterrània descobrir els secrets d'aquest vi excel·lent es pot visitar amb actius ports esportius, la cultura, la gastronomia, les algun dels cellers existents. També es pot assistir a la tradicions de les festes populars i el verd de tres parcs Festa de la Verema, el mes de setembre, i a les Jornades naturals. Us desitgem una feliç estada a la nostra terra i Gastronòmiques del vi DO Alella, a la primavera. esperem que quan marxeu hagueu conegut el Maresme de més a prop. Cal destacar l'existència de l'únic restaurant amb estrelles Michelin al Maresme: el Sant Pau, a Sant Pol de El Maresme és una de les grans hortes del país, ric en Mar, amb tres estrelles. productes de la terra, com ho demostren les més de 50 jornades gastronòmiques que hi ha programades al llarg Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme de l'any, testimoni de la riquesa i la varietat de la cultura culinària de la comarca. Alguns dels seus productes han adquirit bona fama, com ara els pèsols de la floreta i els garrofal, al voltant de Sant Andreu de Llavaneres, Caldes d'Estrac i Mataró; les maduixes de la Vallalta a la zona de Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Arenys de Munt i Canet de Mar; i les cireres d'en Roca d'Arenys de Munt (a la primavera); el tomàquet rosa del Maresme (a l'estiu); els calamars, les gambes, els escamarlans i les cloïsses d'Arenys de Mar; les mongetes o fesols del ganxet de Malgrat de Mar i Palafolls, i els bolets del Maresme (a la tardor). La cuina -amb predomini de suquets de peix i estofats amb les hortalisses pròpies de la terra- té un complement acreditat: la denominació d'origen d'Alella, famosa, sobretot, per la qualitat dels vins blancs. La DO Alella és una vinya urbana, ubicada entre el mar i la muntanya. La Productes de la Terra El Consell Comarcal del Maresme, amb el suport de la del Maresme, collides el mateix dia i en el punt òptim Artesania Alimentària Diputació de Barcelona, tira endavant la "Xarxa Productes de maduració, sense que hagin patit un transport, és un de la Terra", que inclou una sèrie d'accions que serveixen plaer que ens permet gaudir d'un dels gustos i d'una de per a donar a conèixer els productes alimentaris de qualitat les aromes més arrelades a la nostra comarca. És producte que es fan al Maresme i millorar-ne la comercialització. 100% de proximitat. Una de les varietats més típiques és la "pájaro", que es caracteritza per tenir un color vermell Els productors de Productes de la Terra i els artesans intens, ser molt dolça i tenir una forma molt regular, tot i alimentaris tenen un valor afegit pel fet de situar-se entre que la seva producció és limitada. l'economia i la cultura, i representen un actiu important per a la comarca. Al mateix temps, permeten donar valor El conreu de la maduixa del Maresme ha modelat el afegit als productes agraris locals i sovint són un reflex del paisatge dels vessants de la Serralada Litoral de molts patrimoni cultural i de la tradició dels municipis. El sector municipis de l'Alt Maresme i ha fet que durant molts anys de la restauració està molt lligat als productes alimentaris un gran nombre de famílies hagin pogut viure del seu de qualitat que es fan al Maresme i és necessari incorporar conreu. Existeixen iniciatives d'artesans alimentaris de la aquests productes a l'oferta gastronòmica de les cartes comarca per tal d'incorporar les maduixes del Maresme en dels restaurants de la comarca. És important que la cuina els seus productes elaborats. Les Jornades Gastronòmiques que fan els restauradors del Maresme estigui vinculada de la Maduixa del Maresme són una oportunitat excel·lent al territori per donar identitat als plats i permetre que els per tastar i gaudir d'aquesta fruita exquisida i incorporar-la clients gaudeixin dels gustos dels productes de qualitat a la nostra dieta habitual, si més no durant la primavera. que s'hi produeixen. D'aquesta manera estan contribuint a mantenir en el territori l'activitat agrícola i d'artesania N'hi ha d'altres maduixes, però no són del Maresme! alimentària necessàries per a conservar el nostre entorn. Si voleu més informació de la Xarxa de Productes de la Ja fa anys que, vinculades als productes de qualitat que Terra o voleu formar part del cens de productors, visiteu la es conreen al Maresme, se celebren diverses jornades plana web www.ccmaresme.cat/productesdelaterra gastronòmiques que contribueixen a donar a conèixer aquests productes i a fer que tota la ciutadania en gaudeixi. Consell Comarcal del Maresme Un dels productes estrella són les maduixes del Maresme. Tot i que actualment se'n conreen diverses varietats, cosa que garanteix tenir-ne durant tot l'any, és durant els mesos Els establiments marcats amb de primavera que la maduixa del Maresme aconsegueix aquesta identificació s'acullen al la seva màxima qualitat. Poder degustar les maduixes programa "Aquí servim productes de la terra" impulsat pel Consell Comarcal del Maresme Productors de maduixa del Maresme Arenys de Mar Sant Cebrià de Vallalta SÓC PAGÈS-JOSEP Mª ROSSELL SALVÀ CAL MOLINÉ 622 225 974 / soc_pages@hotmail.com 93 763 00 61 / aleix_8_21@hotmail.com JAUME PLA I JUBANY Arenys de Munt 628 054 615 / jaumepla59@yahoo.es JOSEP MARPONS HORTA JOSEP PLA JUBANY 609 393 203 / marponsfruit@gmail.com 678 556 234 / josepestrany@yahoo.com JORDI CANTALLOPS JOAN ROIG PUEYO 691 813 569 / jordicantallops@gmail.com 696 142 430 / forestgan@live.com ENRIC MAJO FERRAN 606 239 221 / enr4433@gmail.com Sant Pol de Mar LLUÍS FIDEL COLOMER JOAN BORRELL AGUILERA 609 749 247 / lluisfidel@hotmail.com 670 28 15 19 / info@maduixes.cat Calella JOAQUIM GINESTA 619 329 593 / ginesta1@hotmail.com UNIO DE MADUIXARES DE CALELLA SAT 1321 93 769 14 16 / umacsat@gmail.com Pineda de Mar COOPERATIVA AGRÍCOLA DEL MARESME SCCL 93 767 04 02 / sindicat93@hotmail.com Receptes Quètxup de Maduixots i amanida amb anxoves Ingredients per a 4 persones: Finalització i presentació de l'amanida: 12 anxoves salades (o 16 filets amb oli) / 12 tomàquets "xerri", 1- Pinzelleu amb el quètxup el fons dels plats tallats a ¼ / 16 maduixots madurs, tallats a ¼ / 1 ceba tendra, 2- Barregeu dues cullerades de vinagreta amb dues de quètxup. picada menuda / 12 pomets d'enciam de canonge / oli d'oliva verge Amb la mescla obtinguda amaniu-hi els maduixots i els tomàquets extra, sal i pebre blanc partits a quarts, i la ceba picada ben escorreguda i repartiu-ho per Pel quètxup: sobre la salsa pinzellada al plat 25 g de vinagre de vi / 25 g de sucre / 100 g de maduixots madurs, 3- Només resta afegir-hi pilonets d'arròs inflat, les fulletes d'enciam picats menuts / 50 g de tomàquet confitat, picats menuts de canonge amanides amb la vinagreta i els filets d'anxova Per la vinagreta: 50 ml d'oli d'oliva verge extra / 10 ml de vinagre de vi / una punteta Apèndix de la recepta: de mostassa en gra / sal i de pebre Aquest és un plat fer fer-hi participar la canalla de casa, trobaran Per l'arròs "inflat": divertit començar pintant el plat, després és tracta de repartir tots 20 g d'arròs salvatge / 200 ml d'oli d'oliva v.e. els productes amb enginy cercant la bellesa. D'aquesta manera els petits aprenen a manipular aliments i a estimar els valor dels Preparació i cocció: colors dels menjar, dels contrastos 1 - Si heu comprat anxoves salades obriu-les amb cura per la i sobretot dels sabors panxa per retirar l'espina central, les laterals i els bigotis de les ventresques, si són molt salades deixeu els filets obtinguts en remull Restaurant Sant Pau coberts d'aigua durant uns tres minuts, assequeu-los i reserveu-los Carme Ruscalleda, amb oli d'oliva i una punta de pebre negre molt. (Si en canvi els heu Sant Pol de Mar 3 * Michelin comprat a filets amb oli, ja els teniu llestos) Harmonia vi DO Alella: Titiana 2 - Disposeu-vos a preparar la salsa quètxup, poseu a coure en un Rosé Brut del celler Parxet. Cava petit caçó a foc molt lent durant 10 minuts, el vinagre, el sucre, els lleuger i fresc de bombolla fina. maduixots, els pètals de tomàquet confitat i una punteta de sal i Elaborat amb un raïm ja adaptat pebre. Tritureu i coleu, reserveu el quètxup a la nevera a les contrades, farem d'aquest 3 - Mescleu els ingredients de la vinagreta i també reserveu-la maridatge un festival d'estiu 4 - En una paella petita, amb l'oli ben calent, tireu-hi l'arròs salvatge, a l'harmonitzar el quètxup de observareu com els gran s'obren, tal com ho fan les crispetes de blat maduixes amb la subtil salinitat de moro. Retireu l'arròs, sequeu-lo sobre paper de cuina, espolseu- de les anxoves i l'esclat de les lo amb sal i quan sigui fred reserveu-lo en un potet hermètic crispetes d'arròs. 5 - Piqueu la ceba tendra a daus petits i deixeu-la en remull amb un fil de vinagre i un pessic de sal durant uns 15 minuts Receptes Mató elaborat amb maduixes del Maresme, crumble de nous i mel amb perfum de romaní Ingredients per a 4 persones: Després del muntatge del pastís reservar a la nevera fins que qualli Pel mató: la gelatina 150 g de maduixa varietat pájaro / 1 l de llet / 1 llimona / un xic de sal Per la gelatina: Restaurant La Taverna, Sant Pol de Mar 50 g de maduixa varietat pájaro / 50 g de sucre / 150 g d'aigua Harmonia vi DO Alella: Castellruf Vi de Taronja del celler Pel crumble: Serralada de Marina - Altrabanda. Aquest vi dolç amb taronja 100 g de mantega / 80 g de nous / Un xic de sal / 5 g de sucre morè formarà part d'aquest plat essent la nota d'hivern a l'estiu que / 100 g de mel / 1 branca de romaní / Pa d'espècies el farà molt juganer a cada queixalada, es convertirà en un Per fer la presentació: ingredient més en aquests postres. Nous, maduixes, mel de romaní i pa d'espècies al gust Preparació: Posar a bullir la llet i les maduixes de la varietat pájaro. Quan trenca el bull afegir el suc d'una llimona i batre amb varetes fins observar que es talla la llet. Colar amb un drap el líquid i recuperar el mató aromatitzat amb les maduixes. Per fer la gelatina cal bullir en almívar lleuger les maduixes trossejades. Quan trenca el bull retirar del foc, triturar i colar. Afegir les fulles de gelatina hidratades i barrejar al foc fins que es dissolguin completament. Per a la galeta hem de barrejar la mantega amb les nous picades, sucre morè i una mica de sal. Per a la mel, cal escalfar-la al bany maria amb unes fulles de romaní fresc i deixar infusionar. Muntatge: Amb l'ajuda d'un motlle fer les diferents capes de galeta, mató i gelatina. Després del muntatge del pastís reservar a la nevera fins que qualli la gelatina. Per emplatar fer un cordill de mel, col·locar el mató fent un "muntadet" i decorar amb les maduixes, les nous i un bastó de pa d'espècies. Receptes Pannacotta de maduixa amb coulis de menta Maduixa a les tres textures Ingredients per a 4 persones: Ingredients per a la sopa: 500 ml de nata 20 cl aigua 500 ml de llet 2 fulles de menta 100 g de sucre 1 cullerada sopera de sucre 12 g de gelatina gust maduixa 1 maduixa 1 culleradeta d'extracte de vainilla Per al carpaccio: 1 culleradeta de rom 2 maduixes grans tallades a làmines maduixes per decoració ½ bola de gelat de nata Per al coulis de menta: ½ bola de gelat de maduixa menta / aigua / sucre Preparació: Preparació: Fer una infusió de menta (20 cl per persona i 2 fulles de menta). Escalfar la llet, la nata, el sucre i la vainilla remenant i sense deixar Amb aquesta aigua fer un almívar: posar a foc lent la infusió de bullir. Un cop calent afegir la gelatina i el rom, seguir remenant 5 menta amb sucre (proporció de 1 cullerada sopera per cada tassa minuts. Un cop tot lligat col·locar en motlles i conservar en nevera d'aigua) i remenar-ho bé durant 5 minuts i reservar. durant almenys 3 hores. Tallar dues maduixes grosses a làmines fines i posar-les en forma Per al coulis, en un cassó posar 200 ml d'aigua i 100 g de sucre, de ventall com a base del plat pel gelat (mitja bola de nata i mitja removent fins aconseguir un almívar i tot seguit afegir un bon de maduixa). grapat de menta, remoure a foc molt suau i quan es disposa del L'almívar ja refredat afegir-hi una maduixa tallada a quarts, triturar- xarop passar per colador i deixar refredar. Per aconseguir un color ho i passar-ho pel colador per a que quedi més líquid. més intens es pot utilitzar colorant alimentari I la sopa ja estarà llesta per afegir-la al carpaccio amb gelat Restaurant La Toscana, Arenys de Mar Restaurant Can Baladia, Argentona Harmonia vi DO Alella: Cuveé Dessert del celler Parxet. L'elegància Harmonia vi DO Alella: Bouquet d'A Pur Dolç 2011 del celler aromàtica de pas ferm i persistent d'aquest escumós, harmonitzarà Bouquet d'Alella. El caràcter de la garnatxa sobre madura en el amb la textura delicada de la pannacotta i la frescor del la menta cep, serà una bona alida per la fredor del gelat, amb la dolçor de potenciant els fruits vermells com les maduixes. la maduixa i la frescor de la menta. Receptes Bloc de foie a la sal, maduixes en vinagre i Variat d'enciams amb maduixots del Maresme gelatina de calvados fruits secs, crema de Mòdena i cruixent de Ingredients per a 4 persones: pernil ibèric d'aglà 100 g de maduixots Ingredients: 60 g de sucre Fruits secs Un raig de vinagre de vi Maduixots Per fer el foie a la sal: Vinagre de Mòdena 400 g de fetge d'ànec Vi negre Sal maldon Sucre i mel Pebre 2 lamines pernil d'aglà Un raig de cognac Per fer la gelatina: Preparació: 100 cl de calvados / 20 g de sucre / 1 fulla de gelatina Passeu els fruits secs per la paella per a que es torrin una mica Poseu al foc un cassó amb el vinagre, el vi, el sucre i la mel, deixeu Preparació: que redueixi una bona estona fins que veieu que es va espessant, un Primer farem el fetge d'ànec a la sal, el deixem temperatura cop refredat feu la barreja amb els fruits secs. ambient i el desvenem i li posem sal i pebre i cognac i el posem al Agafeu el pernil i el poseu al forn fins que perdi el greix. bany maria durant 10 minuts, el guardem a la nevera i el tallarem quan sigui fred. Per muntar el plat: Per fer els maduixots en vinagre els tallarem a quarts i els deixarem Al mig del plat hi poseu els enciams, els maduixots tallats pel macerant amb el sucre i el vinagre durant 2 hores. damunt, la preparació dels fruits secs, oli de oliva i per finalitzar hi En acabat, farem la gelatina fent bullir el calvados amb el sucre, posarem el cruixent de pernil posarem la fulla de gelatina en aigua freda una vegada es desfaci l'afegirem al calvados i ho reservarem a la nevera fins que gelatini. Restaurant La Treva, Mataró Finalment quan tots els productes preparats siguin freds muntarem Harmonia vi DO Alella: Privat Nu del celler Alta Alella. El cava el plat. Bon profit! ecològic sense sulfits afegits, de bombolla fina i persistent de subtils que transmeten els seu origen, es mereix ser respectat com Restaurant 6Q, Canet de Mar cal respectar l'harmonia d'un plat de grans productes crus com Harmonia vi DO Alella: Foranell Garnatxa Blanca del celler Joaquim l'enciam, maduixes i pernil. Batlle. Complexitat, donada per la frescor del raïm i la golositat de la criança, trobaran l'equilibri de la melositat del foie amb l'acidesa del vinagre units per la calidesa del calvados. Un joc que d'un a un, farà grans els productes. Receptes Sant Pol de Mar EL MOLÍ Consolat de Mar, 43 Tel. 93 760 30 14 Broqueta de llagostins amb Del 20 d'abril al 19 de maig Durant la temporada d'hivern gaspatxo de maduixes del Maresme X Diada de la Maduixa a obert els caps de setmana, de dissabte el matí a diumenge a Ingredients per a 4 persones: Sant Pol de Mar mitja tarda 12 Llagostins Diumenge 5 de maig Amanida de maduixots de Sant 12 Pals per broquetes Hora: de 10h a 14h Pol, encenalls de parmesà 1 Kg. de maduixes del Maresme Lloc: Plaça del Torrent Arrosser cruixents i vinagreta de maduixa i ½ Pebrot verd Fira especialitzada en la fruita de vinagre de Mòdena ½ Pebrot vermell la maduixa Confit d'ànec amb maduixots de 80 g cogombre A les 12h. Maduixada popular Sant Pol, poma confitada i ceba Mitja ceba de Figueres caramel·litzada Oli d'oliva / Sal / Pebre CARME RUSCALLEDA Fondue amb maduixots de Sant Pol SANT PAU Maduixots de Sant Pol amb nata Preparació: Nou, 10 Al menú de cap de setmana, Peleu els llagostins i feu 4 broquetes de 3 unitats Tel. 93 760 06 62 alguns dels plats aniran cadascuna i reservar, a continuació netegeu les maduixes i les triturem juntament amb la ceba, el www.ruscalleda.cat acompanyats de maduixots de cogombre, els pebrots, sal i pebre, colarem bé el santpau@ruscalleda.cat Sant Pol. El preu és de 15 dins triturat (gaspatxo) per tal que no hi hagi cap pell. Diumenge tot el dia, el dilluns i del local i de 16 a la terrassa Escalfeu bé una paella i saltegeu les broquetes el dijous el migdia tancat. Tancat (IVA inclòs) sense fer-les gaire. Serviu en un bol el gaspatxo per vacances les tres primeres Els plats s'oferiran a la carta, ben fresc, i decoreu amb la broqueta de llagostins setmanes de maig mentre que els plats amb per sobre, per acabar afegir un rajolí d'oli d'oliva. Quètxup de Maduixots i amanida acompanyament de maduixots al amb anxoves menú de migdia Escola de Restauració i Cambreria del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, HOSTAL CAN TARANO Mataró Nou, 3-5 Harmonia vi DO Alella: Marfil Generós Sec del Tel. 93 760 06 59 celler Alella Vinícola. Cal preservar la seva www.can-tarano.com funció de refrescar. Gaudir del gaspatxo de Amanida de maduixots amb maduixes cullerada a cullerada, combinant amb nous caramel·litzades petites mossegades als llagostins. Posant com a El plat s'oferirà al menú del punt final un glop del Generós Sec, fent reviure cap de setmana els sabors mediterranis. RESTAURANT DE L'HOTEL BRASERIA - PIZZERIA LA SELVA negres i verdes, maduixes, pebrot Altres establiments participants: GRAN SOL Nou, 50 vermell i verd amb vinagreta de Ctra. N-II Tel. 93 760 11 22 llimona. EL TRENCALL, plats cuinats Tel. 93 760 00 51 Dimarts tancat Bescuit de maduixa gelat, elaborat Consolat de Mar, 49 www.hotelgransol.info Plat: amb crema anglesa, nata muntada Tel. 93 760 36 42 Menú degustació Jornades de la Entrecot de vedella amb salsa de i melmelada de maduixa feta a Obert els caps de setmana Maduixa: maduixes i reducció de vi casa, acompanyat de xocolata Plats: Amanida amb "micuit de Foie" El plat estarà disponible a la carta calenta. Bandes de pasta de full amb sobre pols especiada i vinagreta Els plats estaran disponibles a la maduixes de maduixa LA TAVERNA carta, com a plats del dia Broquetes de maduixes Crema de pèsols del Maresme La Riera, 3 Turbot amb calamarsons saltats a Tel. 93 760 03 10 CAL TINCO EL CROSTÓ. PA DE LLENYA l'oli de gamba Obert a partir de Setmana Santa, Ctra. De Sant Cebrià, 2 Jacint Verdaguer, 2 Filet de bou sobre llit de maduixes els caps de setmana i del juliol fins Tel. 93 760 20 98 Tel. 666 123 335 amb reducció de salsa de vi de al setembre obert cada dia Menú de la maduixa: pa.elcrosto@gmail.com Porto Mató elaborat amb maduixes del Coca mil fulles amb foie i Obert cada dia en horari Assortit de pastisseria dedicat a la Maresme, crumble de nous i mel maduixes comercial, excepte diumenge de maduixa amb perfum de romaní Peix salvatge amb ceps i maduixes 8 a 15 h Preu: 35 (IVA inclòs) El plat estarà disponibles al menú Garrí cruixent amb chutney de Tulipa de nata amb maduixa maduixa natural LA LLOSA MARGOT Cremolada de maduixa Abat Deàs, 28 Manzanillo, 15 Preu: 30 (IVA inclòs) FORN DE PA GRIMAL Tel. 93 760 03 16 Tel. 93 760 03 02 De diumenge a dimecres ofereix Abat Deàs, 29 - Tobella, 1 Durant la temporada d'hivern www.restaurantmargot.es servei d'esmorzars i dinars. Els T. 93 760 05 02 / 93 760 30 98 obert de divendres el vespre a Pastís de formatge amb maduixa i dijous, divendres i dissabte, també www.forndepagrimal.com diumenge el migdia. Música en viu fruita seca sopars grimal@forndepagrimal.com els divendres El plat s'oferirà al menú del Obert cada dia en horari Milfulles de xocolata, nata i migdia EL SOT DEL MORER comercial, excepte diumenge de maduixes Ctra. N-II 7 a 15 h El plat s'oferirà al menú del RESTAURANT PIZZERIA XALOC Tel. 93 760 11 05 Mil fulles de crema i maduixes migdia Dr. Furest, 22 www.elsotdelmorer.com Tel. 93 760 23 91 Diumenge nit i dilluns tancat La temporada d'hivern dilluns Carpaccio de salmó i gambes amb tancat, i ofereix dinars i servei de coulis de maduixes terrassa - bar Esqueixada de bacallà i maduixes Plats: amb vinagreta al pebre Amanida de maduixa: bacallà, taronja, fulles de menta, olives PASTISSERIA SAULEDA Chouciño, professors de música. · Venda de productes de la terra, PA DE PAS Manzanillo, 20 - Tel. 93 760 04 65 Caldrà inscripció prèvia artesania alimentària i altres Esplanada, local 4 Nou, 33 - Tel. 93 760 08 58 A les 12h. Engresca't a fer el taller productes Tel. 93 763 05 03 www.sauleda.cat de cuina del maduixot de Sant · Mostra d'estris antics i de la Suggeriments: sauleda@sauleda.cat Cebrià! A càrrec de Mónica Serra pagesia Pastís artesà de maduixeta petita Entre setmana horari comercial, Pascual · Exposició de fotografies o maduixot de Sant Cebrià amb diumenges i festius de 8 a 15h. De 12h a 13.30h Taller de dels concurs de fotografia "La mousse de nata, formatge i Dilluns no festius tancat manualitats per als més petits i primavera a Sant Cebrià, el seu gelatina de poma Banda de full, crema i maduixes per a la mainada entorn natural i el seu maduixot" Batuts de maduixes i altres fruites Preu: 19 (IVA inclòs) A les 13.30h. Percussió amb Tartaletes amb maduixeta petita i Txacum (La Infernal de la Vallalta) Per a més informació i inscripcions altres especialitats de dolços amb Altres visites recomanades: A les 13.30h. Lliurament de premis a les activitats de la Fira: la maduixa com a protagonista Ruta del patrimoni de Sant Pol del 13è Concurs de fotografia "La Regidoria de Promoció Econòmica (per lliure) primavera a Sant Cebrià, el seu de l'Ajuntament de Sant Cebrià de RESTAURANT LLESQUERIA PIM Ruta del camí de Ronda a Sant Pol entorn natural i el seu maduixot". Vallalta PAM PUM (per lliure) Caldrà inscripció prèvia Tel. 93 763 10 24 Av. Maresme, 33 local 5 De 16h a 18h. Música per a www.stcebria.cat Tel. 93 763 25 66 nadons. A càrrec de Mireia st.cebria@diba.cat Suggeriments: Sant Cebrià de Gonçalves i Joan Manuel Amanida amb fruita del temps i Vallalta Chouciño, professors de música CA L'ADRI - CAN CONA maduixots amb salsa agredolça De 17h a 19h. Berenar popular: Carretera de Sant Pol a Sant Coca especial amb maduixes xocolata amb maduixes i nata Cebrià, km. 26,5 (davant camp de selectes, formatge de cabra, mel Del 20 d'abril al 26 de maig De 17h a 18h. Taller de cuina golf) de romaní i ceba caramel·litzada infantil amb Petit Xef, "Educant i Tel. 93 763 09 84 Maduixes de Sant Cebrià 14a Fira de la Maduixa a Sant descobrint la gastronomia amb el Batut de maduixa recobertes amb xocolata negra Cebrià de Vallalta maduixot de Sant Cebrià" Maduixes amb moscatell o nata o Sorbet de maduixots amb licors Diumenge 5 de maig A les 18h. Lliurament de premis suc de taronja o xocolata calenta selectes i reducció de llimona Al carrer Esplanada com a del 5è Concurs popular de postres Maduixes amb nata, maduixes escenari principal i pastissos del maduixot de amb suc de taronja, maduixes RESTAURANT GOLF SANT Horari: de 10h a 19.30h Sant Cebrià i degustació. Caldrà amb xocolata calenta CEBRIÀ inscripció prèvia Pastís casolà de formatge amb Ctra. Sant Pol-Sant Cebrià s/n Programa: A les 18.30h Espectacle infantil de bany de melmelada de maduixa Tel. 93 763 20 02 A les 10h. Inauguració oficial cloenda per a tota la família Suggeriments: A continuació, música amb la RESTAURANT CAN JOAN Coca de pasta de full amb crema i banda Big Band Valona. Activitats durant tot el dia a la Cal Sant, s/n maduixes De 10h a 12h. Música per a Fira Tel. 93 763 03 01 Formatge fresc batut amb maduixes nadons. A càrrec de Mireia · Venda de maduixes a càrrec dels Maduixes pájaro conreades a Sant Pastís de formatge glacejat de Gonçalves i Joan Manuel productes locals Cebrià preparades a l'estil "Can Joan" maduixes RESTAURANT LA VINYA Av. Maresme, 24 Tel. 93 763 00 65 / 93 763 02 42 PASTISSERIA SAULEDA Sot de les Vernedes, 20 Tel. 93 763 03 30 Canet de Mar 6Q RESTAURANT La Font, 21 Tel. 93 794 05 09 Plat: Amanida amb formatge fresc, www.sauleda.cat 10a Diada de la Maduixa a www.6qrestaurant.com maduixes i anous Tartaleta de crema i maduixes de Canet de Mar Dilluns tancat Postres: Maduixes amb moscatell, Sant Pol Diumenge 5 de maig Sopa de maduixots, sorbet de nata, suc de taronja i xocolata menta amb encenalls de xocolata calenta Programa: blanca i negra De 10 h del matí a 21 h del vespre, Bloc de foie a la sal, maduixes en BAR RESTAURANT MARTRI a la plaça Universitat: vinagre i gelatina de calvados Centre, 3 · Venda de maduixes de Tel. 93 763 11 15 / 93 763 00 23 productors locals AMEDIALUZ RESTAURANT Suggeriments: · Fira Mercat d'Artesania, Riera Gavarra, 19 Gaspatxo de maduixes productes artesans i artesania Tel. 93 794 37 25 Amanida de formatge de cabra i alimentària coia@amedialuz.e.telefonica.net maduixes caramel·litzades · Tast gastronòmic de la maduixa facebook: A MEDIA LUZ Restaurant Filet de vedella amb salsa de de la Vallalta, ofert pel col·lectiu Dilluns tancat maduixots de Sant Cebrià de de restauració Canet a l'Olla Menú: Vallalta CARNISSERIA XARCUTERIA · 2n Concurs de pastissos de Amanida de l'hort amb pernil, Botifarra farcida de maduixes a CAN MARTRI maduixa organitzat per la Unió de maduixes i vinagreta de maduixes la brasa Centre, 6 Botiguers i Comerciants de Canet Entrecot de Girona amb salsa Gelat de mascarpone amb coulis Tel. 93 763 00 43 - UBC de reducció de Pedro Ximenes i de maduixots www.canmartri.com · Taller de maquillatge infantil maduixes Suggeriments: "Ens pintem de maduixes i Maduixes farcides de crema amb Altres establiments participants: Botifarra amb maduixes de Sant maduixots" cobertura de xocolata Cebrià Preu: 20,30 (IVA inclòs) CA L'ANDREU, Artesans del pa i Cervesa de maduixa de Sant Cebrià Per a més informació: El menú s'oferirà els caps de la pastisseria Ajuntament de Canet de Mar setmana i per encàrrec qualsevol Centre, 11 Altres visites recomanades: Àrea de Promoció Econòmica i altre dia Tel. 93 763 05 54 Passejada per les vinyes per Turisme Suggeriments de pastisseria conèixer conreus que han marcat Tel. 93 795 46 25 EL PARADOR DE CANET artesana: el nostre entorn natural Oficina de Turisme Ctra. N-II Km 660,8 Pasta brisa amb crema i fruits Itinerari "Les Torrenteres: Tel. 93 794 08 98 (davant Club de Vela) vermells descobrint l'entorn de Sant Cebrià www.canetdemar.cat Tel. 93 794 06 94 Mousse de maduixes de Sant Cebrià de Vallalta" turisme@canetdemar.cat www.paradordecanet.com Milfulls amb crema i maduixes Patrimoni arquitectònic: casc info@paradordecanet.com Cremós de vainilla natural amb antic amb la façana de Can Coris i www.facebook.com/paradordecanet cruixent de praliné l'església parroquial @ParadorCanet Sant Iscle de Obert de divendres a dimarts LA QUEIXALADA A les 13 h a l'aparcament del parc migdia, i divendres i dissabte nit Castanyer, 18 dels vegetals. Espectacle "ENIG- Amanida de maduixes amb formatge de parma 14,30 Bacallà confitat amb coulis de Tel. 93 794 06 20 www.laqueixalada.cat laqueixalada@gmail.com Vallalta MÀGIC" amb el MÀGIC RAUL A les 18 h al Casal: SANT ISCLE en concert. Entrada gratuïta. maduixa 10,05 Obert tots els dies 14a Diada Màgica de la Filet cruixent amb salsa de maduixa Postres: Maduixa i el Vi a Sant Iscle de Altres activitats relacionades: 21,90 (IVA inclòs) Coca de crema i maduixes amb Vallalta 2n Concurs de decoració floral Els plats també s'oferiran al menú punt de xocolata Diumenge 5 de maig 1r Concurs de fotografia dels dies feiners Programa: Notes: MASSAMARE SANDVITXERIA A partir de les 8.30 h L'horari de la fira és de 9 a 15 Riera del Pinar, 16 1r Concurs de pintura ràpida hores. L'aparcament serà a la Tel. 93 794 27 46 A partir de les 9 h en el centre zona esportiva. massamare@gmail.com del poble: Fira artesanal. En cas de pluja tots els actes es facebook: Massamare Sandvitxeria Venda de maduixes i vi. Tastets realitzaran en el pavelló Horari menú migdies: dimecres gastronòmics a diumenge de 13h a 16h. Horari A partir de les 10 h. Per a més informació: sopars: dimecres a diumenge de Al dispensari: Donació de Sang. Ajuntament de Sant Iscle de 19h a 0h A la carpa de la Colla Castellera: Vallalta Plats en versió mini: Taller infantil "Pinta el món Tel. 93 794 61 28 Ext. 2 Amanida 4 formatges amb casteller". fidelrc@diba.cat vinagreta de maduixa A l'aparcament del parc dels Torradeta amb sardina Altres visites recomanades: vegetals: Inflables màgics escabetxada amb maduixes i Casa museu Ll. Domènech i A partir de les 10.30 h. RESTAURANT EL JABALÍ pebre verd Montaner. Ruta modernista A la carpa del C.P Sant Iscle: Taller Plaça Major, 14 Hamburgueseta amb maduixes, Santuari i Parc de la Misericòrdia infantil "Visió de maduixa". Tel. 93 794 63 14 formatge de cabra i pebre rosa Itineraris fins a la Creu de A la carpa del Club de Lectura: Dilluns i dimarts tancat Maduixes saltejades amb gelat de Pedracastell Taller "Món màgic" Carpaccio de peus de porc amb nata i nous caramel·litzades A partir de les 11.30 h. Trobada de vinagreta de maduixes puntaires Confit d'ànec amb coulis de A les 12 h. Cercavila amb els maduixes gegants de: Arenys de Munt, Maduixes al gust Tordera i Sant Iscle de Vallalta. Inici: Aparcament de davant l'Ajuntament. A les 12.45 h. Lliurament dels premis del 2n Concurs floral. RESTAURANT EL MOLÍ Ctra. d'Arenys de Munt a Sant Pol Km. 22,70 Arenys de Munt RESTAURANT BLAU VERD Urb. Sta. Rosa dels Pins (Barri de Torrentbò) Tel. 93 793 89 27 Gelat de maduixa 3,80 Maduixes al gust 4 (IVA inclòs) Tel. 93 795 06 01 Diada de la Maduixa a Arenys blau_verd@telefonica.net Altres establiments participants: Dilluns tancat de Munt Excursió de LA MADUIXA per a Espàrrecs verds amb brie i Diumenge 12 de maig grups que inclou: TRICLINIUM, menjars cuinats melmelada de maduixa Pica-pica Rb. Francesc Macià, 34 Amanida amb maduixes Programa: Amanida catalana Tel. 93 793 71 93 confitades i vinagreta De 10 h a 14 h, a la plaça de Graellada de carn amb facebook.com/triclinium Magret d'ànec amb maduixes al l'Església, Festa del comerç just guarniment Dilluns tancat Pedro Ximenez i la banca ètica, organitzada per Maduixes especials de la casa Poltre amb vi negre amb maduixes Bacallà amb verduretes i crema Voluntaris per Arenys de Munt Ball i obsequi d'una caixeta de Charlotte de maduixes de maduixa amb la col·laboració de Donaviva maduixes de ½ kg Maduixes amb cobertura de A les 12 h, espectacle infantil, amb Es pot organitzar tots el dies de la FORN DE PA CAN PUIG xocolata la col·laboració de la Diputació setmana Rbla. Sant Martí, 39 Púding de maduixa de Barcelona Tel.93 793 84 55 Durant tot el matí, a la Riera: RESTAURANT COLLSACREU www.forndepacanpuig.com RESTAURANT EL REBOST DEL Venda de maduixes, fira artesana, Ctra. de Sant Celoni, km 8,1 info@forndepacanpuig.com MONTNEGRE demostració de l'art de la punta Tel.93 793 84 99 Dijous tancat 25 de juny, 2 - Sant Jaume, 3 de les Puntaires Verge del Remei i www.restaurante-collsacreu.com Horari: Matí de 7 a 13.30h, tarda Tel. 93 794 60 71 l'Associació de Puntaires d'Arenys restaurant-collsacreu@hotmail.com de 17 a 20.30h, diumenge de 7 a www.elrebostdelmontnegre.cat de Munt i tallers infantils Dijous tancat 13.30h info@elrebostdelmontnegre.cat Amanida amb salsa de maduixa Magdalenes de maduixa Dimecres tancat Magret d'ànec amb salsa de Amanida amb maduixes i RESTAURANT L'ERA maduixa PASTISSERIA LA LYONESA vinagreta de mel Torrent d'en Puig, 11 Mascarpone amb coulis de Francesc Macià, 33 Pastís de formatge amb coulis de Tel. 93 795 01 14 maduixa Tel. 93 793 85 94 maduixa www.lerarestaurant.com Pastís de pasta de full amb Individual de mató i maduixes Amanida de maduixes sobre llit RESTAURANT SUBIRANS guarniment de maduixes regats amb mel de mató i flocs de pernil ibèric Bº Sobirans, 1 Licor de maduixa casolà amb vinagreta de mel Tel. 93 795 12 90 L'OBRADOR Filet de llaminera de porc amb www.restaurantsubirans.com Camí de Lourdes, 7 Altres visites recomanades: confit de maduixes restsubirans@hotmail.com Tel. 93 793 80 46 Recorregut 2n Concurs de Sopa de taronja amb maduixes i Dijous tancat Dilluns tancat. Dissabtes de 8 a 14 decoració floral gelat de vainilla Amanida amb foie, pernil d'ànec i h. Diumenges, diades i festius, de Itineraris pel parc Montnegre i Corredor maduixes 8,90 8 a 14:30 h. Parc dels Vegetals Magret d'ànec amb salsa de De dimarts a divendres per Plaça de les Basses maduixa 14,90 encàrrecs Creps de maduixa ESPAI GASTRONÒMIC OPEN SPORTS CAFE EL PÒSIT Pastís de crema i maduixes Riera Bisbe Pol, 88 Riera Bisbe Pol, 65 Zona Portuària, s/n Tel. 629 76 54 86 Tel. 93 795 92 36 Tel. 93 792 12 45 Altres visites recomanades: www.espaigastronomicarenys.cat www.opensportscafe.com www.posit.es Parc de Can Jalpí info@espaigastronomicarenys.cat open@opensportscafe.com posit_arenys@posit.es Arbre de Gernika, far, jardins i llac. Fondue de xocolata amb licor Plats: Amanida de Primavera amb A l'edifici la Central: Col·lecció de d'Arenys i maduixes Formatge de cabra amb daus maduixots i foie Fauna Vertebrada Jordi Puigduví Preu: 6 (IVA inclòs) de maduixes i melmelada de Preu: 12 (IVA inclòs) i Centre d'Informació del parc del maduixa 5,30 Montnegre i Corredor LA TOSCANA Secret ibèric amb salsa tíbia de SA VOGA Passeig de Ronda, 1 maduixa 10,50 Rial de Sa Clavella, 12 Arenys de Mar Tel. 93 792 46 02 / 666 27 20 87 www.restaurantlatoscana.com contacto@restaurantlatoscana.com Broquetes de pinya, maduixa i xocolata calenta 4,50 (IVA inclòs) Tel. 93 795 92 93 www.savoga.cat nuria@savoga.cat EL CASANOVA Dilluns tancat Sopa de maduixa amb guarnició Anselm Clavé, 12 Pannacotta de maduixa amb ELS PESCADORS "LA LLOTJA" Preu: 7 (IVA inclòs) Tel. 93 795 79 78 coulis de menta Moll pesquer, s/n - llotja nericasanova@hotmail.com Preu: 3,50 (IVA inclòs) Tel. 93 792 33 04 TAS - TAM Dilluns tot el dia, i els diumenges www.lallotja.es Riera Bisbe Pol, 45 nit tancat MAS TAXONERA info@lallotja.es Tel. 93 792 51 30 Plats: Mousse de maduixa amb Doedes, 1 Diumenges nit tancat www.tas-tam.com trossets de nous Tel. 93 792 31 58 Maduixes al vi dolç tas-tam@tas-tam.com Tiramisú de maduixa i formatge www.mastaxonera.es Preu: 4,40 (IVA inclòs) Coulan amb xocolata calenta i mascarpone info@mastaxonera.es maduixes Preu: 4,50 cada plat (IVA inclòs) Terrina de peus de porc amb salsa PORTOFINO Preu: 5,50 (IVA inclòs) de maduixa Riera Bisbe Pol, 4 EL CORO Preu: 9,90 (IVA inclòs) Tel. 93 792 27 03 / 618 61 37 52 Altres visites recomanades: Frederic Marès, 2 www.portofinoarenysdemar.com Un passeig per Sinera. Ruta literària Tel. 93 792 03 27 NOU DE NOU portofinoarenys@hotmail.com teatralitzada. Si voleu conèixer de prop els orígens Diumenges i festius tancat Sant Antoni, 9 Dimecres tancat de la mítica Sinera, veniu a passejar Primer: Amanida de formatge Tel. 93 792 44 25 Plats: amb una pintoresca parella arenyenca, de cabra caramel·litzat amb www.elnoudenou.com Filet de llenguado farcit de marisc us descobriran la realitat i les històries maduixes i fruits secs nou@elnoudenou.com i caliu de maduixa 15 que inspiraren la creació d'aquest Segon: a escollir Dilluns, dimarts i dimecres tancat Anxoves de l'Escala amb vinagreta gran mite literari, que no deixa de ser Postres: Sorbet de mojito amb Amanida de canonges amb de maduixa 10 la recreació del món d'infantesa de maduixes, formatge de cabra i anacards Magret d'ànec a l'Oporto amb Salvador Espriu. maduixes i crema de xocolata La recitació, les anècdotes i les Beguda i aperitiu Preu: 7 (IVA inclòs) melmelada de maduixa 15 històries us acostaran a l'obra Preu: 16,50 (IVA inclòs) (IVA inclòs) d'aquest escriptor, us en suggeriran RESTAURANT NURIA Altres establiments participants: Altres visites recomanades: noves lectures i potser fins i tot us en Baró de Viver, 46 Font Picant revelaran alguns secrets. Tel. 93 797 04 05 PASTISSERIA CASABELLA Rutes de Senderisme, Tast Inscripcions a: Sakkara Viatges tel. 93 795 74 92 rectoreta@hotmail.com Plaça Nova, 12 Argentona i Coneix Argentona Preu: a consultar Diumenge tancat Tel. 93 756 02 71 www.argentona.cat "Torrijas de Santa Teresa" amb Tartaleta de galeta amb maduixes, Museu del Càntir Visita al Retaule de Santa Maria d'Arenys de Mar reducció de xocolata i maduixes kiwis i base de nata www.museucantir.org Visita guiada al Retaule Major de del Maresme Banda de fruita de pasta de full Visites guiades a conreus de l'església parroquial de Santa Maria amb kiwi, pinya i maduixa amb maduixes - L'arc de la Natura d'Arenys de Mar, declarat Bé d'Interès SANT JAUME base de crema Producció ecològica Cultural. L'església de Santa Maria és Sant Jaume, 13 Els postres només es serviran els Prèvia reserva: Tel. 615 50 02 82 presidida per un monumental retaule Tel. 93 797 00 01 caps de setmana larcdelanatura@gmail.com barroc, esculpit entre 1709 i 1711 santjaume.restaurant@gmail.com per l'escultor Pau Costa i daurat per Erasme i Fèlix Vinyals el 1712. Per a més informació: Oficina de Turisme d'Arenys de Mar Dimarts no festius tancat Sopa de maduixes Coulins de maduixa amb borratxo PASTISSERIA TASTETS Gran, 111 Tel. 608 39 15 25 / 93 797 27 78 Cabrils tel. 93 795 70 39 Tulipa de xocolata amb nata i www.tastetsdolcisalat.com RESTAURANT CA L'ESTRANY Preu: a consultar maduixa tastetss@hotmail.com Camí Coll de Port S/N Brisse de maduixes amb nata. Tel. 93 750 70 66 Argentona RESTAURANT TERRACOTTA Gran, 64 Tel.93 756 04 57 Sobre una galeta de pasta "Brisse" una fina capa de xocolata (53% cacau) amb una coberta de nata www.calestrany.com calestrany@gmail.com Diumenges nit i dilluns tancat EL RACÓ D'EN BINU info@terracottarestaurant.com (35% M.G) i maduixes Plats: Avda. Puig i Cadafalch, 14 Dilluns i dimarts tancat Preu: porció individual a 1,50 / Tataki de tonyina amb salsa Tel. 93 797 04 64 Sopa de maduixes pastís d'1 kg a 10 (IVA inclòs) agredolça de maduixa de la Dilluns tancat Mouse de maduixes amb el seu Només s'oferirà els caps de Vallal