X
Los 80 Principales
Botó que mostra/amaga menú superior
Portada > Serveis a les persones > Salut > Benestar Animal
Botó que mostra/amaga menú lateral
Salut
Benestar Animal


TAXA PER LA TINENÇA I RECOLLIDA D'ANIMALSLa finalitat d´aquesta Àrea de treball és contribuir a la defensa de l´estat de salut de la població, mitjançant accions encaminades a detectar i reduir els riscos derivats dels factors ambientals, inclosa la seguretat alimentària. Són activitats de protecció de la salut l´aplicació de normatives legals, l´avaluació de riscos i les intervencions de vigilància i control sanitari.

Els objectius que ens hem marcat són:

  • Mantenir en els llindars de tolerància les colònies d´insectes i rosegadors.
  • Fomentar la tinença responsable i el compliment de la normativa vigent en relació als animals de companyia.
  • Detectar i avaluar les condicions higièniques i sanitàries en l´àmbit de la higiene alimentària.

Per tal d'assolir aquests objectius, s´han estructurat, conjuntament amb altres regidories com Urbanisme, Serveis Municipals i Governació, una sèrie de programes de sanejament ambiental:

  • Programa de vigilància i control de l'estat sanitari de les piscines públiques de la ciutat: Amb la nova normativa, és competència de l'Ajuntament aquesta vigilància, de la qual queden al marge les piscines de les comunitats de veïns.
  • Programa de desratització, desinsectació i desinfecció: L'objectiu del programa és el control de les plagues que es poden donar al municipi, sempre que es tracti de zones públiques. Es fan els tractaments de manteniment rutinaris i, en cas que siguin necessaris, els tractaments de xoc.
  • Programa de control de la població d´animals de companyia: Es treballa per conscienciar a la ciutadania envers la tinença responsable, alhora que s´actualitza el cens municipal d´animals de companyia i es vetlla pel compliment de la normativa vigent en aquest àmbit.


    En aquest sentit, us recordem que els gossos i gats han d'estar degudament censats al Registre Municipal d´Animals de Companyia.

  • Programa de sanejament de solars bruts: En aquests casos, es vetlla perquè els solars municipals estiguin nets i es fa el seguiment i la supervisió dels particulars que originin problemes.
Dades de l'àmbit
Salut Pública

Responsable polític:

Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

C/ Sant Antoni, 13
08394 Sant Vicenç de Montalt

Telèfon: 93 791 05 11
Fax: 93 791 29 61

El nostre horari és:
De dilluns a divendres: de 9:00h a 14:00h

OAC DE L'AJUNTAMENT

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^