X
Distintius residents zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L´Ajuntament segueix de ben a prop l´expedient d´autorització d´una nova farmàcia
L´Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, conscient que l´important creixement poblacional que ha registrat la vila en els darrers anys ha de comportar necessàriament l´adequació dels serveis que es presten a la ciutadania, alguns d´ells tan bàsics i necessaris com els relacionats amb temes de salut, no ha deixat de mantenir contactes amb el Departament de Salut i el Col·legi de Farmacèutics, amb l´objectiu de seguir de ben a prop la tramitació de l´expedient d´autorització d´una nova farmàcia a Sant Vicenç de Montalt. I volem remarcar el terme “seguir”, perquè la competència municipal en aquest àmbit no arriba més enllà, atès que és el Departament de Salut qui ordena, programa, planifica i autoritza els centres on es presta l'atenció farmacèutica.
Aquesta insistència de l´Ajuntament davant la Generalitat persegueix que es desencalli el procés d´autorització i s´agilitzi la tramitació d´un expedient que es troba en la 1a fase del procediment, ja que estem a l´espera que es resolguin les al·legacions presentades contra les sol·licituds que varen tramitar, en el seu dia, dos farmacèutics.

Cal dir que, segons les informacions de les que disposa aquest Ajuntament, la resolució de la Generalitat podria ser favorable pels interessos de la vila, ja que les sol·licituds presentades reuneixen tots els requisits en quant a la proporció entre el nombre màxim d'oficines de farmàcia d'una zona farmacèutica i el nombre d´habitants. Segons la normativa aplicable, ha d´haver-hi 2.800 habitants per oficina de farmàcia i una vegada superada la proporció anterior, es podrà establir una nova oficina de farmàcia per fracció superior a 2.000 habitants. Sant Vicenç, a hores d´ara compta amb 5.350 persones empadronades.

Així mateix, i segons informacions del Col·legi de Farmacèutics, tampoc sembla que pugui haver cap impediment legal perquè la nova farmàcia s´ubiqui a la zona del poble que està a tocar de la N II (Montaltpark), atès que es respectarien les limitacions exigides en quant a distància: a més de 250m a peu d´un CAP i a més  de 225 metres a peu d´una altra oficina de farmàcia.


Indicar que, una vegada s´hagi resolt el recurs per part de la Generalitat, el procediment que haurà de seguir l´expedient serà el següent:

  • S´obrirà un concurs entre els sol·licitants per adjudicar la nova farmàcia.
  • El farmacèutic adjudicatari  designarà el lloc on ubicarà la nova farmàcia.
  • Serà finalment la Conselleria de Salut qui donarà el vistiplau al local i autoritzarà l´obertura
L´Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, malgrat no tenir atorgada cap competència per intervenir en la resolució de les al·legacions presentades ni per autoritzar l´obertura d´una nova farmàcia, continuarà vetllant, com ho ha fet fins ara, pels interessos de la ciutadana i realitzarà totes les gestions que calguin davant la Generalitat per tal que es doni prioritat a la tramitació d´aquest expedient, i en el menor temps possible la vila pugui comptar amb una nova farmàcia.

Publicat el 20.02.2007
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^