Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
No deixeu a la vista al cotxe els suports dels navegadors GPS
La Policia Local fa extensiu un avís dels Mossos d'Esquadra en el qual ens alerten del perill de deixar visibles al cotxe els suports dels navegadors GPS. Els Mossos d'Esquadra han detectat certes coincidències en diversos robatoris a interior de vehicle denunciats a dependències de Mossos i de policies locals. Tot i que no hi ha un augment important dels robatoris, la majoria dels que han patit aquest delicte tenien instal·lat de forma visible un suport per a navegador GPS.

Generalment els lladres obren per la força (sovint trencant un vidre) els vehicles on pot haver alguna cosa de valor. Escullen aquells on algun indici els porta a pensar això, com ara que a l'interior s'hi vegi un maletí, una jaqueta o bosses de diferents comerços. A aquesta llista s'afegeix ara el suport del navegador GPS, un aparell electrònic que ofereix un benefici important als lladres amb poc esforç.

Els dispositius navegadors portàtils s'instal·len mitjançant una ventosa i un braç articulat entre el vidre parabrisa i el tauler de comandament dels vehicles. Molta gent s'endú el navegador quan deixa el cotxe aparcat (o el guarda a la guantera), però no retira el suport. D'aquesta manera es fa evident quins són els vehicles que usen aquests aparells electrònics i els lladres poden forçar-lo igualment, tan sols per esbrinar si el GPS encara és a dins o no.

Per tal de prevenir aquests fets delictius, els Mossos d´Esquadra han publicat uns consells de seguretat al respecte:

  • Sigui com sigui, un cotxe no és el lloc apropiat per guardar cap objecte de valor ni res que ho faci pensar (suport del navegador, caixes d'aparells electrònics, bosses de comerços, etc.).

  • Si s'estaciona al carrer o en un pàrquing públic és preferible aparcar-lo en un lloc transitat i correctament il·luminat. Pot ser molt útil instal·lar algun sistema d'alarma i, quan es tingui, usar-lo sempre que es deixi el cotxe sense vigilància encara que només sigui per anar a comprar o per a fer algun encàrrec.

  • Quan s'aparca en un pàrquing privat d'una comunitat de veïns també cal seguir unes quantes recomanacions. La principal és evitar que persones alienes a la comunitat entrin aprofitant l'entrada o sortida de vehicles. També és imprescindible canviar la combinació del comandament a distància en cas que algun dels usuaris l'hagi perdut o li hagin sostret. Cal fer el mateix si el que es perd són les claus.

  • En qualsevol cas, davant qualsevol indici que s'ha patit un robatori és imprescindible una reacció ràpida. Si es veu alguna persona mirant diferents vehicles en actitud sospitosa, per tant, cal trucar al 088 informant del lloc concret i, si és possible, donant una descripció de la persona.

  • En cas que es trobi algun cotxe forçat és important no tocar res i avisar immediatament als mossos d'esquadra. Així, de vegades, es podrà evitar el robatori, però sino, sempre s'ajudarà a resoldre el cas.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 11.04.2007
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^