www.svmontalt.cat
Per a obtenir més informació, la Generalitat ha habilitat el Telèfon de la Dependència (900 300 500), que ofereix atenció de dilluns a dissabte de 8h a 19h. Igualment, també podeu adreçar-vos als Serveis Socials de Base (93 791 21 00 – 93 791 17 49), als centres sociosanitaris i residencials, i al web del  Departament d´Acció Social i Ciutadania
Llei de DependènciaLes persones amb un alt grau de dependència (Grau III), és a dir, aquelles que necessiten ajuda diverses vegades al dia i, per la seva pèrdua total d´autonomia mental o física, necessiten la presència indispensable i contínua d´una altra persona o tenen necessitat d´ajuda generalitzada per la seva autonomia personal, seran les primeres a rebre els ajuts previstos per la Llei de la Dependència. Per poder acollir-se a les prestacions d'aquesta llei, a més caldrà residir al territori espanyol i haver-ho fet durant cinc anys, dels quals dos hauran de ser immediatament anteriors a la data de presentació de la sol·licitud. Per als menors de 5 anys el període de residència s´exigirà a qui tingui la guarda i custòdia.

Per a iniciar el procés de reconeixement de la discapacitat, cal omplir una sol·licitud que podreu recollir a les oficines dels Serveis Socials de Base o d'Atenció al Ciutadà de l´Ajuntament, a l'Àrea Bàsica de Salut  i als centres on es trobin ingressades les persones sol·licitants. Igualment també podreu descarregar-vos el formulari de sol·licitud al web del Departament d´Acció Social i Ciutadania(2).

Un cop hagueu recollit la informació i complimentat la sol·licitud amb les dades necessàries haureu de lliurar aquesta documentació a l´Oficina d´Atenció al Ciutadà de l´Ajuntament o a qualsevol dels registres oficials (Ajuntaments, Oficines de la Generalitat, Oficines de Correus, etc).

Publicat el 13.05.2007