Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Ajuntament congela els tributs municipals per al 2021


A efectes pràctics, la decisió de congelar les ordenances fiscals farà que tots els santvicentins i santvicentines no paguin ni un euro més del que han pagat aquest 2020.

Casa de la Vila


L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt va aprovar en la sessió plenària del passat 29 d’octubre una congelació dels impostos i taxes per al 2021, de manera que es mantindran com en l’exercici en curs i per tant, no hi haurà cap increment de pressió fiscal als santvicentins i santvicentines. Amb aquesta mesura el govern municipal vol afavorir la reactivació econòmica del municipi i ajudar a combatre els efectes negatius de la Covid-19 sobre la ciutadania.

La proposta per aquest proper any és deixar congelats els tributs municipal i per tant no tocar cap tipus de gravamen i únicament procedir a fer petits canvis de redactat, per ajustar i definir millor les ordenances a normativa o sentències, canvis tots proposats per l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona.

L’alcalde, Víctor Llasera, ha remarcat que les noves ordenances responen a ‘la voluntat de l’equip de govern de no augmentar la pressió tributària sobre els ciutadans atenent al complicat context econòmic provocat per la Covid-19’. Llasera també ha ressaltat que el govern ‘farà mans i mànigues per ajudar a particulars i empreses a combatre els efectes negatius de la pandèmia, i avançar cap a un municipi sostenible, saludable, inclusiu, amb progrés i amb una administració encara més oberta’.

La modificació de les ordenances fiscals per al 2021 es va aprovar provisionalment amb els 9 vots a favor de JxSVM (3), Primàries (1), ERC (1), 9SV (1), CUP (1) i del  regidor no adscrit Miquel Àngel Martínez i Cristian Garralaga (PSC-CP),  i les 4 abstencions del PSC-CP (2), Cs (1) i del regidor no adscrit Francesc Guillem.

Els vots de dos regidors/es del PSC-CP i de Francesc Guillem es van decantar a l’abstenció després que l’alcalde, Víctor Llasera, es comprometés a estudiar la manera de repercutir positivament en la ciutadania la pujada del 3% de l’IBI aprovada l'any passat.

Pel que fa al preus públics, han quedat tots congelats excepte el que regula les activitats esportives municipals que s’ha modificat per eliminar la distinció de preus entre les persones empadronades i les no empadronades. Aquest canvi, aprovat amb els vots favorables dels 13 regidors/es del consistori, dona compliment a l’acord que va adoptar el ple el passat 25 de juny en el sentit d’eliminar aquesta distinció que es venia aplicant des de fa molts anys.

Les ordenances per al 2021 també contemplen un paquet de beneficis fiscals (bonificacions, exempcions...) com els que fan referència a les famílies nombroses o amb un fill amb NEE, als vehicles històrics, elèctric i híbrids, al reciclatge i al compostatge casolà, a la instal•lació de sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar o a les obres que afavoreixin les condicions d’accés i habitabilitat de les persones amb discapacitat.

La finalitat de les noves ordenances és dotar la corporació municipal dels recursos propis necessaris per a seguir ampliant i consolidant l’oferta de serveis socials i assistencials, poder finançar les actuacions en el manteniment dels espais i equipaments públics, la neteja viària i la recollida selectiva, garantir el funcionament dels equipaments i serveis públics de qualitat, així com potenciar les polítiques de foment de l’economia productiva local i de creació d’ocupació.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 05.11.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^