Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
La platja de Sant Vicenç de Montalt obté el segell Biosphere
El consistori santvicentí aposta per la sostenibilitat a nivell turístic


L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC)  de l’Ajuntament, ubicada al carrer Sant Antoni 13, també ha renovat l’acreditació  com a Punt d’Informació Turística (PIT).

Biosphere 2022


Després d’uns anys d’impàs, la platja de Sant Vicenç de Montalt ha obtingut de nou el segell Biosphere. D’aquesta forma, Sant Vicenç aconsegueix recuperar un distintiu, que ja es va obtenir l'any 2018, relacionat amb el Compromís per la Sostenibilitat Turística i corrobora així la forta aposta del municipi per garantir la qualitat i la sostenibilitat dels seus serveis turístics.  

La Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació, Comerç i Turisme de Sant Vicenç, Laia Sorribes, va assistir a l'acte de lliurament dels distintius de la comarca del Maresme, celebrat el passat dijous, 23 de febrer, a l’Auditori de Pineda de Mar.  A més del segell Biosphere 2023 per a la platja, la Masia Balís també ha renovat el distntiu de turisme sostenible i la Casa Vila Reyes ha aconseguit per primera vegada la distinció.

Aquest segell, impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona amb el suport del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, reconeix a través de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR), les empreses, serveis i destinacions que mostren un compromís per la sostenibilitat i compleixen els requisits del seu manual de bones pràctiques.

Biosphere 2022
 Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere 
El Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere és un distintiu creat per garantir la qualitat i la sostenibilitat dels serveis turístics, basat en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

Un dels seus principals objectius és perfeccionar la gestió sostenible, assumint els compromisos de millora contínua en tots els àmbits de la sostenibilitat: social, econòmic i ambiental, així com la satisfacció de la població, dels turistes i dels visitants, i l’aposta per un model de turisme responsable, ambientalment sostenible, socialment inclusiu i universalment accessible.
 Punts d'Informació Turística  
Aquest 2023, l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha renovat l’acreditació com a Punt d’Informació Turística (PIT)

Els Punts d'Informació Turística (PIT) són una iniciativa de la Diputació de Barcelona amb l'objectiu de complementar als Serveis d'Informació, Difusió i Atenció Turística en altres punts. L'objectiu del projecte és dotar les comarques d'un major nombre de Punts d'Informació Turística (ja siguin entitats públiques o equipaments/serveis turístics privats) que ajudin a complementar el servei d'atenció al visitant i oferir a aquests nous equipaments les eines per informar, orientar i acompanyar el visitant en la seva estada. La iniciativa pretén ser un punt de suport per millorar la qualitat de la informació turística que s'ofereix en el territori amb la voluntat de crear una xarxa d'informació turística publico-privada. Així mateix, l'acreditació com a punt d'informació turística permet el reconeixement formal de la tasca d'informar i assessorar que molts dels establiments i serveis turístics ja duen a terme.

El programa s'implanta a través de cicles formatius, que inclouen sessions formatives, sessions de coneixement de territori i un taller sobre la destinació de cada una de les comarques, per enfortir tant el coneixement com les relacions.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 28.02.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^