X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç, un poble  compromès amb la  igualtat de gènere


El consistori santvicentí ha engegat plans i protocols dirigits a posar fi a la violència envers les dones.

Activitats esportives


L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, mitjançant la Regidoria d’Igualtat, treballa per garantir la igualtat entre dones i homes amb diverses actuacions municipals i campanyes de difusió.

En els darrers dos anys, el consistori ha engegat un seguit de plans i protocols amb l’objectiu d’erradicar la violència envers les dones i ha programat activitats dirigides a la conscienciació sobre aquesta xacra social. La iniciativa «Sant Vicenç Dona» n’és un exemple, amb propostes que es desenvoluparan entre el 6 i el 16 de març i que comptaran amb la participació dels centres escolars.

 Actuacions en marxaDurant els darrers dos anys, el municipi ha elaborat un pla intern d’igualtat de gènere, un curs formatiu per a la plantilla municipal i els càrrec electes i una campanya de sensibilització envers l’assetjament sexual.

A més, el consistori ha desplegat una guia de llenguatge inclusiu, organitzat tallers a l’Institut Esteve Albert, confeccionat un sistema per a abordar les violències masclistes, creat una comissió d’igualtat i impartit sessions formatives en l’àmbit de la perspectiva de gènere.

D’altra banda, la Regidoria d’Igualtat col·labora en l’elaboració de protocols contra la violència sexual en l’àmbit de l’esport i davant l’assetjament psicològic.


«Sant Vicenç Dona» i altres commemoracions  La vila també se suma a reivindicacions internacionals com els dies de la Nena, per l’Eliminació de la Violència envers les Dones i de la Dona Treballadora. Aquesta darrera diada es commemorarà en el marc de «Sant Vicenç Dona», unes jornades durant les quals es farà la gravació del vídeo de la campanya «Suma’t a la revolució feminista: trenca el silenci», amb la participació de l’alumnat de l’Institut i de l’Escola Municipal de Dansa; la presentació de la Guia de llenguatge inclusiu i no sexista, i l’exposició «Dones trencant barreres».

Pel que fa a les persones LGTBI, el municipi també organitzarà propostes amb motiu de l’Orgull i el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia.


 PROGRAMA SANT VICENÇ DONA 2023

Programació Sant Vicenç Dona 2023

Programació Sant Vicenç Dona 2023

Fitxer: PROGRAMACIO_SANT_VICENC_DONA_2023.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 1.09 MB

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 02.03.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^