www.svmontalt.cat
La sortida de Sant Vicenç es farà el proper 25 de juny a les 7.30h des de l´Av. Verge de Montserrat (Consultori Mèdic) en direcció a la Comarca del Baix Empordà, fent una parada per esmorzar (inclòs). Després, el viatge continuarà per fer un recorregut amb autocar, acompanyats per un guia, visitant els pobles de Monells i Pals.En acabar la visita, dinar, i abans de tornar a casa, una estona de temps lleure per passejar per la població de l´Estartit.

El preu de l'excursió, 35 euros pels socis d´Els Xurravins, i 38, pels no socis, inclou trasllats, dinar i visites guiades.

Inscripcions (Places Limitades): Pepita Calopa (93 791 05 62) i Secretaria dels Xurravins (93 791 31 03). Per a més informació, podeu adreçar-vos al Casal de la Gent Gran, ubicat al Centre Cívic, d'11 a 12 del matí.


RUTA

Monell és un dels pobles més bonics de l´Empordà. El més destacat, a banda de les seves cases, d´extraordinària bellesa, és la magnífica plaça porxada que era l´escenari d´un antic i molt important marcat que es celebrava durant l`època  Medieval i fins al segle XVII.

Pals representa un dels conjunts històrics i arquitectònics més importants de Catalunya. Qualsevol racó o element és significatiu: la torre romànica de l´antic castell medieval (s. XI-XII); l´Església de Sant Pere de la qual ja es tenia constància l´any 904; la impressionant muralla, de la qual se´n conserven 4 torres; la Plaça Major, on hi trobem l´arc gòtic de sortida del recinte emmurallat; o el museu- casa de cultura, Ca La Pruna, adequat en una majestuosa casa fortificada dels segles XV-XVI.

Publicat el 26.05.2008