Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Un estiu que ens convida a gaudir dels serveis i la qualitat de la nostra platjaAquest estiu, a la platja torna a onejar-hi la bandera Biosphere, la qual reconeix el nostre municipi com a destinació compromesa amb la sostenibilitat turística.Platja


Amb l’arribada de l’estiu, des del consistori es treballa per a fer possible que la ciutadania pugui gaudir de la platja amb les màximes garanties de seguretat. Enguany, la temporada s’allargarà fins al 31 d’octubre, tot i que el servei de salvament i vigilància s’ofereix de manera diària, des del 15 de juny fins a l’11 de setembre, de les 10 a les 18 hores.

Els efectes de la borrasca Nelson, que va provocar la pèrdua de molta sorra, condicionen, aquest estiu, els serveis de la platja. Des del Departament de Costes, no se n’ha autoritzat la zona de bany delimitada per a gossos i tampoc la instal·lació de la guingueta a la zona de la Caleta.

D’altra banda, la situació de sequera, tot i que han millorat les condicions, estem encara en estat d’alerta i per tant aquest any, com ja va passar l’estiu del 2023, les dutxes i els rentapeus estaran fora de servei.

 SERVEIS DE LA PLATJA

  • Abalisament, canals nàutics i línies de vida: La platja està abalisada, hi ha 4 línies de vida (una més que l’any passat)  i 2 canals nàutics. Aquests serveis reforcen la seguretat a l'aigua, delimitant les zones de bany i oferint punts de referència per als nedadors.
  • Servei de salvament i vigilància: Des del 15 de juny i fins a l'11 de setembre, de les 10 a les 18 hores (cada dia). En concret, el servei va a càrrec de Pro-Activa Serveis Aquàtics, S.L. i seran quatre les persones encarregades de les tasques de salvament i socorrisme i una persona responsable de la coordinació. Pel que fa al material de suport, l’equip dosposa de dues motos aquàtiques i tres aparells desfibril·ladors. A més, comptem amb les casetes de socors totalment equipades per millorar l'eficiència i comoditat del servei.
  • Qualitat de l'aigua: L’Agència Catalana de l’Aigua certifica la qualitat de l’aigua a la platja de Sant Vicenç de Montalt. Les aigües són analitzades de manera periòdica, tenint en compte la pròpia naturalesa de les corrents marítimes que poden arrossegar i moure elements contaminants amb certa fluïdesa. És per aquest motiu que es realitzen controls periòdics que actualitzen els resultats, i que es podran consultar en detall al plafons informatius de la platja.
  • Pesca: Entre el 15 de maig i el 15 de setembre, la pesca amb canya des de la platja estarà restringida a l'horari de 20.00 a 08.00 hores, per respectar els banyistes durant les hores de més afluència.
  • Platja de gossos: Aquest any, Costes ha denegat el permís per instal·lar una zona delimitada exclusiva a la platja.
  • Serveis per a persones amb mobilitat reduïda: Una cadira amfíbia que permetrà que tothom pugui gaudir de la platja en igualtat de condicions. Per fes ús de la cadira amfíbia, s’ha de reservar a: http://intranet.pro-activa.es/ca/reserva.
  •  Guinguetes: N’hi ha 4 que ofereixen una àmplia varietat de begudes i menjars per gaudir al costat del mar.
  • 2 cabines de WC 
  • 13 àrees de reciclatge, formades per 3 papereres/cadascuna 


Platja

 RESTRICCIONS TEMPORALS

A causa de la situació de sequera, al començament de la temporada el servei de dutxes i rentapeus estarà fora de servei. Aquesta decisió es podrà revisar si hi ha canvis en la situació de sequera.

 SEGURETAT PERSONAL I CURA DE L'ENTORN 

Per gaudir de la platja amb seguretat i respectar el medi ambient, és essencial seguir algunes recomanacions: comprova el color de la bandera i les advertències dels socorristes i/o autoritats locals; protegeix-te de la radiació solar i evita l'exposició continuada al sol, sobretot entre les 11 del matí i les 4 de la tarda; respecta el medi litoral i marí, la vegetació i la fauna; no deixis residus a les platges i utilitza les papereres i contenidors, o emporta-te'ls i llença'ls a casa; no llencis residus al mar, tampoc des de les embarcacions; i per a emergències, truca al 112. Amb aquestes accions, contribuïm a mantenir les nostres platges netes, segures i sostenibles per a tothom.

Gaudim i tinguem cura plegats de les nostres platges! Benvinguts a l'estiu!

 Platja Sant Vicenç de Montalt

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 02.07.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^