Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Les ordenances fiscals del 2009 s´incrementaran segons l´IPC previst
Ple de l'AjuntamentEl ple de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt va aprovar el dijous 28 d´octubre les ordenances fiscals per al 2009 que, de mitjana, s´apujaran segons l´IPC (índex de preus al consum) previst, un 5%. Les ordenances es van aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC, AxSV i PP, i l´abstenció de PSC i ANEM.

El regidor de Gestió Econòmica, Pere Orts, va ser l´encarregat de presentar les línies generals de la proposta d´ordenances fiscals per a l´any vinent. Orts va defensar que el criteri ha estat contenir l´increment de la pressió fiscal als ciutadans en situacions econòmicament complicades com l´actual, que es preveu continuï durant el 2009. També va destacar la necessitat de continuar amb la línia de millora de la gestió dels recursos i en la promoció dels recursos propis.

Començant per l´Impost de Béns Immobles (IBI), la majoria de tributs s´apujaran un 5%, però hi ha un seguit d´excepcions. Així, l´increment de l´Impost de vehicles serà del 2,5%; el de l´Increment de Valor del Terrenys de Naturalesa Urbana, només de l´1%; i per la seva banda, el d´Activitats Econòmiques (IAE) i el de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) queden congelats i no registraran cap variació.

En canvi, l´any que ve costaran més diners les operacions d´ocupació de via pública i els talls de carrer, que s´encareixen un 25% respecte a l´any passat. El motiu és que suposen molts perjudicis tant per als vianants com per als comerciants. En aquest cas, des del govern s´ha optat per oferir bonificacions dels 20% als veïns de Sant Vicenç i a les empreses radicades al municipi. La mateixa tònica s´ha seguit amb la Taxa per prestació de serveis especials que també pujarà un 25% i contemplarà bonificacions del 20% per als vilatans i les empreses del poble.

Altra taxa que es modificarà serà la de recollida d´escombraries que presenta un increment del 5%, tant pel que fa a les vivendes com als comerços. Tot i que en alguns casos puntuals, per tal d´ajustar la taxa del 2008 que no era l´adequada, algun tipus d´establiment experimentarà una puja més elevada. En quant a les bonificacions, es continuaran oferint a les famílies amb pocs recursos econòmics i també als usuaris de compostadors domèstics. Pel que fa a la resta de taxes i preus públics registraran un increment al voltant del 5%.

L'aprovació inicial de les ordenances és un pas previ a l'elaboració de la proposta de pressupostos 2009, que reflectiran la voluntat de reduir la despesa municipal per tal d´afrontar la crisi econòmica actual però sense renunciar a la prestació de serveis necessaris.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 06.11.2008
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^