X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Aquest gener, La Muntala us recomana...
ANGLADA, Maria Àngels. No sé jugar amb màscares. Barcelona: Direcció de Comunicació, Diputació. 93 p. ISBN 978-84-9803-316-8
Llibre de m. Àngeles Anglada recomanat al gener 09
No sé jugar amb màscares, amics.
Estimo massa les paraules nostres
De molts llavis de cendra, crit i flama.
No em serveixen per fer-ne hàbil disfressa
D'uns pocs pensaments clars
Ni per bastir-me, en arbres de misteri,
Nius de somnis remots. A la cruïlla
Dels camins de la nit, la veu ressona:
Hem escollit, en l'espera de l'alba
Els dards de la veritat, o un dur silenci.

Aquest Nadal la Xarxa de Biblioteques Municipals us regalem aquest llibre. A la presentació, el President de la Diputació de Barcelona, Sr. Antoni Fogué Moya, explicà que Mª Àngels Anglada és una escriptora que encarna de manera singular els valors que aspirem a difondre: transmetre la millor cultura al màxim de persones, buscant la complicitat de la ciutadania.

Llibre recomanat gener 09GROSSMAN, David. La memòria de la piel. Barcelona: Seix Barral, 2007. 361 p. ISBN 978-84-322-2822-3
Aquest llibre conté dues novel·les curtes. La primera Delirio explica la història de Shaul que obsessionat per la infidelitat de la seva dona, arrossega  la seva cunyada vers un camí de neurosi. La segona, que dóna títol a l´obra, narra la relació d´una escriptora amb la seva mare. Ambdues històries són plenes d´emocions, passió i sensualitat. La seva lectura ens transporta vers móns onírics. Realitat i fantasia es barregen de forma magistral.
David Grossman (Jerusalem, 1954) és un dels escriptors més valorats de la literatura israelí contemporània. També és conegut com a activista per a la pau. Alguns dels títols més coneguts són Les històries d´Itamar o El Duel (per a infants) i La sonrisa del cordero (1983) i el que us recomanem (per a adults).

Llibre recomanat gener 09MONTELLÀ, Assumpta. El setè camió el tresor perdut de la República. Badalona: Ara Llibres, 2008. 230 p. ISBN 978-84-96767-29-4
Aquest llibre narra uns fets que encara tenen molts fils per acabar de descabdellar, i ens apropa al que va succeir al final de la Guerra Civil Espanyola principalment a les poblacions d´Agullana, Darnius i La Vajol. Aquests pobles es varen convertir per aquells dies en la capital del país a causa de la seva proximitat amb la frontera Francesa. Al poble de La Vajol existeix una mina d´extracció de talc, avui en desús i en un estat d´abandonament molt lamentable. En aquesta mina el govern d´en Negrín hi va construir una cambra cuirassada que es va utilitzar durant la retirada de les tropes Republicanes per guardar-hi l´or procedent del Banc d´Espanya i obres d´art. Quan faltaven pocs dies perquè les tropes del General Franco arribessin a la frontera aquest tresor es va traslladar amb camions a diferents destins. Un d´ells va desaparèixer. L´autora fa especial esment en la recerca del que realment va passar amb la desaparició del setè camió que transportava encara no sé sap ben bé què.
Si voleu saber-ne més: http://sentimentsaflordepell.blogspot.com/2008/05/el-set-cami-al-cinema.htm
Agraïm aquesta aportació de l´Associació de Gent Gran Els Xurravins

Llibre recomanat gener 09SENNELL, Joles; TOBELLA, Montse. La fada d´Alzheimer. Barcelona: Fundació “la Caixa”. [36] p.
Un bon dia la Reina de les Fades comença a fer coses estranyes, no recorda els noms de les coses, se li confonen els encanteris i s´enfurisma per un no res. Tots els que l´envolten estan preocupats, no saben que li està passant. També veuen que no és l´única que pateix aquests símptomes, la bruixa del poble viu una situació similar. Què faran les fades davant de tot això?
L´autor Pep Albanell (Vic, 1945) escriu literatura per a nois i noies amb els pseudònim de Joles Sennell. Algunes de les seves obres més conegudes són La guia fantàstica (1977), La Rosa de Sant Jordi (1988) i Conte Llaurat (2002). Aquest conte que us presentem té un llenguatge molt treballat, els noms de les persones, els adjectius, els rodolins són molt originals. Adreçat a infants fins a set anys, ens pot ser d´utilitat per explicar-los què són les malalties mentals.
Va per la solidaritat que van mostrar els santvicentins participant en la Marató de TV3, dedicada a les malalties mentals greus. L´organització de la jornada va anar a càrrec de les AMPES .

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 01.01.2009
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^