X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Aquest març, La Muntala us recomana...
Llibre recomanat març 09 OOSTRA, Roel. Los manuscritos del Mar muerto. [DVD]. Madrid: Año Cero, 2004. 52 min.
Fa cinquanta anys un pastor de cabres va trobar per causalitat (com si no es fan les troballes?) entre Egipte i Jordània, una cova que atresorava disset rotlles que pertanyeren a un secta jueva desapareguda, la dels Esenis, de la qual teníem algunes referències per Flavio Josefo (Historia de la guerra dels jueus).
Només aquest punt de partida donaria per a una pel·lícula mes interessant i instructiva que la del Codi Da Vinci. Si afegim que els Esenis van ser coetanis de Jesús, i pel que s´ha pogut desxifrar dels rotlles (en llatí, Bíblies) tenien una visió apocalíptica i messiànica molt propera al missatge redemptor de Jesús (en llatí Ungit) tenim tots els ingredients que fan d´aquest DVD un entreteniment molt instructiu. C.F.F.

Llibre recomanat març 09 PETIGNI, Aline de; BELSITO, Katia. En Juli i la Sara problemes  al pati. Barcelona: La Galera, 2006. [24] pàg. ISBN 978-84-246-2447-7.
Gairebé sempre podem triar, parlar o callar, enfrontar-nos als problemes o deixar que passin sense fer-ne res. Aquest és el tema de fons d´aquest llibre, en Juli és un escolar que té problemes al pati però que dubta si dir-li o no, a la seva mare. Segons la tria del Juli poden succeir dues històries amb finals molt diferents.
Un llibre molt adequat per comentar-lo en família o en petits grups, com el de l´hora del conte a les biblioteques. Sens dubte les criatures reconeixeran situacions viscudes i ens ajudarà per fomentar-los la responsabilitat individual.

Llibre recomanat març 09VARENNE, Antonin. Allò que heu parit. Barcelona: Club Editor 1984, 2008. 328 p. ISBN 978-84-7329-128-6
Novel·la policíaca ambientada a París que tracta de la persecució d´un assassí en sèrie per part de l´inspector de la policia criminal Virgile C. Heckmann. Les víctimes són diversos artistes plàstics de la ciutat les morts dels quals són realitzades cada cop més virulentament. Per resoldre el cas, dos personatges, un metge jubilat, històric activista polític, i un jove ex-policia, ajuden l´inspector a seguir les pistes que el culpable va deixant en el seu macabre itinerari. Amb aquesta història ens endinsem en els ambients i escenaris de la capital francesa, coneixem una mica millor la seva cultura, que dóna tanta importància a l´art, i també un nou escriptor. És la primera novel·la d´Antonin Varenne, parisenc, de 33 anys d´edat i filòsof de formació, la seva escriptura és rica en reflexions; en forma de pinzellades, ens apropa una mica més al París que coneix, aportant elements d´urbanisme, història i política.

llibre recomanat març 09VILA-MATAS,  Enrique. Dietario voluble. Barcelona: Anagrama, 2008. 275 p. ISBN 978-84-339-7175-3
Dietario voluble és el llibre que recull de les cròniques que Vila-Matas escriu setmanalment al diari EI País. Degudament esporgat, les entrades solament classificades per mesos, des de l´any 2005 fins al 2007, es llegeixen a la vegada com un llibre d'apunts de les seves novel·les. O també com a reflexions de la quotidianitat vist amb ulleres literàries. Donat el moment que vivim no es d'estranyar que en Vila-Matas vegi a Kafka per tot arreu.
"Si estoy a solas en casa y entra una solitaria y banal mosca, me acuerdo inmediatamente de Kafka" p. 21.
Ideal per treure'n recomanacions de llibres d´autors com Magris, Renard, Borges o Cioran. CFF

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 01.03.2009
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^