X
Distintius residents zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Aquest maig, La Muntala et recomana ...
Llibre recomanat maig 09GAVALDA, Anna. El consol. Barcelona: 62, 2008. 537 p. ISBN 978-84-297-6124-5

Charles Balanda és un arquitecte francès que volta d´una punta del món a l´altra, les llargues estades que passa fora de la llar condicionen la seva vida conjugal. Casat i pare d´una adolescent, la seva vida no passa per la millor època. Aquest és el preu que han de pagar molts professionals i emprenedors que volen prosperar en una economia global en què es fa difícil conciliar la feina amb la família. Per si fos poc, li arriba una carta d´un amic de joventut que l´informa de la mort de la seva mare; el seu nom és Anouk, un personatge carismàtic la notícia del qual provoca un intens sentiment de pèrdua en Charles. Aleshores el record del passat el neguiteja i l´home veu com a la seva existència, complexa per si mateixa, es veu enterbolida per personatges que creia haver oblidat. Seguint el fil del títol del llibre, ens preguntem quin consol té viure, com podem trobar la felicitat?.

Llibre recomanat maig 09GÓGOL, Nikolai V. El capote. Madrid: Nórdica Libros, 2008. 73 p. ISBN 978-84-936695-7-7.

Akaki Akákievich és un funcionari que treballa en un departament de la ciutat de Sant Petersburg. Allà passa la major part del dia ocupant-se de la seva feina de copista. Els seus companys i caps, en fan mofa o adopten una actitud despòtica envers ell, però les coses comencen a canviar el dia que Akaki Akákievich arriba a l´oficina amb un capot nou.
De Nikolái Gógol (Soróchintsi, Ucraïna, 1809 – Moscou, 1852) és el mestre de la literatura realista russa del segle XIX. Les seves obres es caracteritzen perquè ens mostren irònicament la societat russa en general i la burocràcia en particular. El llibre que us presentem El capote, conté il·lustracions de Noemí Villamuza que contribueixen a ressaltar el contingut. També tenim a la biblioteca un CD, àudio llibre, d´aquesta obra. Per acabar dir-vos que si voleu endinsar-vos en l´obra més reconeguda d´aquest autor, llegiu Ànimes mortes!

Llibre recomanat maig 09MARÍN MORO, Glòria. La cloïssa Lluïsa. Sant Vicenç de Montalt: Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, 2009. 28 p. il·lus.

Enguany teniu a la vostra disposició un llibre infantil de temàtica local que té com a protagonista una cloïssa anomenada Lluïsa. Explica una divertida una història ambientada en el mar Mediterrani, que banya els peus de la nostra comarca. Animeu-vos a llegir aquesta divertida història que ens apropa a la fauna marítima santvicentina, tan propera però, també, desapercebuda degut a la forta presència d´animals terrestres i voladors que han estat assimilats a la nostra vida quotidiana. Com el cas del cantaire xurraví, ocell que dóna nom als santvicentins, que també protagonitza aquesta història ajudant la Lluïsa. Mar i muntanya, carn i peix, quina bona combinació, no trobeu?

Llibre recomanat maig 09TSUTSUI, Yasutaka. Hombres salmonela en el planeta porno. Girona: Atalanta, 2008. 182 p. ISBN 978-84-935763-4-9

L´escriptor japonès Yasutaka Tsutsui (Osaka 1934) és un dels pares de l´anomenada meta-ficció japonesa, literatura que barreja realitat i fantasia. Els contes d´Hombres salmonela destaquen per l´absurditat de les situacions creades, producte de fets extraordinaris dins d´un context d´aparent normalitat. Com amb el manga, en observar la realitat que ens envolta i entenem com a normal, si hi afegim elements elements fantasiosos, aleshores acabem modificant la nostra pròpia visió de la realitat. Això ens pot fer riure si pensem que la vida pot ser absurda, però també ens fa pensar en com pot ser el futur més proper. Per exemple, què us semblaria si de la nit al dia, esdevinguéssiu sense voler-ho un personatge famós, ocupant portada en els mitjans de comunicació del país? Al final del llibre trobareu una entrevista feta a l´autor que dóna més informació sobre la seva personalitat.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 01.05.2009
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^