X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
El 23 de juny, la Flama del Canigó bategarà a Sant Vicenç
La revetlla, amb sopar i ball, s'iniciarà a les 10 del vespre a la pista annexa al pavelló

A les muntanyes, fa temps s´encenien fogueres, com encara avui es fa tot partint de la Flama del Canigó que és com un símbol d´aquest cim que s´entén cap a tots els indrets de Catalunya per donar inici a totes les fogueres. Any rere any, la festa de la Flama comença el diumenge abans de Sant Joan amb una trobada multitudinària al pic del Canigó, on es repleguen feixines d´arreu dels Països Catalans. Cada  Municipi, cada poble aporta una part d´aquesta creació col·lectiva.

El dia 22 es puja al cim la flama guardada durant tot l´any al Castellet de Perpinyà i s´encén una foguera que és vetllada fins a mitjanit quan, després que el foc il·lumina la pica del Canigó, la Flama comença el descens i corre al ritme del batec dels portadors en una immensa cursa de relleus, que recorre la geografia catalana d´est a oest i de nord a sud.

Foguera de Sant JoanArreu de Catalunya, en arribar el solstici d´estiu, a l´entorn de la Flama del Canigó, es viu una festa per recordar un origen comú i una cultura pròpia de tots els Països Catalans. Enguany, Sant Vicenç s´afegeix a la celebració i la nit del 23 de juny recuperarà una festa estretament arrelada a la seva història. Així doncs, la revetlla de Sant Joan,  la Flama del Canigó arribarà a Sant Vicenç a ¼ de 9 del vespre. La cita és a la zona de jocs Infantils de l´avinguda Toni Sors. Un cop allà, el regidor de Cultura, Amadeu Clofent, llegirà el Manifest 2009 i tot seguit, amb la participació dels Banyuts de Llavaneres, s'encendrà una gran foguera, on tots els santvicentins i santvicentines que ho desitgin podran encendre torxes o candeles per cremar les seves fogueres.


La festa continuarà les 10 de la nit a la pista annexa al pavelló amb un sopar de revetlla, a base de pollastre a l´ast, patates al caliu, coca de Sant Joan i cava. Menú que s´encarregarà d´amanir i musicar l´Orquestra Swing Latino, tot convidant-nos a sortir a la pista i ballar als son d´ahir, d´avui i de sempre fins ben entrada la matinada.

Com cada any, en arribar aquestes dates, us oferim un seguit de  CONSELLS  que ens resultaran a tots plegats de gran ajut a l'hora de gaudir de les revetlles amb seguretat.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 19.06.2009
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^