Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Finalment, entre el 30 de juny i el 7 de juliol es produirà l'apagada analògica a Sant Vicenç

Logo TDTAquest juny se'ns apaga la televisió. L'analògica, la de sempre. A partir del dimarts 30 de juny, els nostres aparells només captaran els canals emesos a través de la TDT. La Generalitat de Catalunya ha comunicat aquest matí a l'Ajuntament que s'ha aconseguit el compromís del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç de garantir que cap emissió analògica s'apagui abans que s'hagi posat en marxa la seva substitució en TDT. Aixó explica que, malgrat la previsió de tancament sigui per al 30 de juny, alguns repetidors afectats per aquesta fase d'apagada continuïn emetent en analògica passada aquesta dada.

L'impacte de l'apagada sobre el total d'habitatges del terme municipal de Sant Vicenç de Montalt serà elevat, ja que els centres emissors que donen cobertura parcial o total del senyal de televisió del nostre municipi, i que finalment apagaran les emissions analògiques del 30 de juny al 7 de juliol, són els següents: Cabrils-Mataró (30 de juny) i Caldes d'Estrac (7 de juliol). Aquest cessament d'emissions analògiques afectarà tots els canals existents.

Tot i la previssió del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme d'advertir a través d'un rètols a les pantalles dels televisors, avisant de l'apagada a les hores en punt, cal dir que s'han posat en marxa amb un cert endarreriment, i no pas en tots els repetidors afectats. En el cas de Sant Vicenç, els repetidors de televisió i els canals que inclouen aquest avís són: Cabrils-Mataró (tots els canals) i Caldes d'Estrac (A3, T5 i Cuatro).

Cal assenyalar que la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació porta temps treballant en l'extensió de la cobertura de la TDT al nostre municipi, i que hi ha prevista una nova actuació en les properes setmanes, consistent en la instal·lació d'una antena omnidireccional al Turó del Balís, que millorarà la recepció dels canals digitals de televisió. En previsió que l'actuació de la Generalitat es pugui allargar en el temps, l'Ajuntament ha  aconseguit el compromís del Consorci Digital Mataró-Maresme de garantir la instal·lació d'una antena provisional -a partir del 15 de juliol-, que donarà cobertura a Sant Vicenç fins que no s'instal·li l'antena definitiva.

Tanmateix, el Govern de la Generalitat ha confirmat a l'Ajuntament que treballarà, conjuntament amb les empreses instal·ladores de telecomunicacions, per facilitar la cobertura de televisió digital a través de satèl·lit en aquells habitatges on finalment no arribarà la televisió digital per via terrestre. En general, aquesta cobertura per satèl·lit s'aplicarà en aquells punts que ja no disposaven de cobertura analògica o on aquesta era molt deficient.

Un cop es dugui a terme l'apagada analògica, els problemes de cobertura que plantegin els ciutadans han d'adreçar-los a uns instal·lador de telecomunicacions (trobareu la llista a www.tdt.cat/agenttdt) que és qui canalitzarà les incidències tècniques cap a la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat.

La nova televisió TDT ens permet passar de sis canals a més de 20. I tots gratuïts. A més a més, la qualitat d'imatge i de so és molt superior a la de la televisió convencional. El so guanya en qualitat i desapareixen els sorolls, les interferències i els efectes de neu i imatge doble.

Uns senzills passos permeten, als qui no ho han fet encara, adaptar els seus televisors:

Pas 1: adaptar l'antena:

  • Si és col·lectiva (per exemple, una comunitat de veïns), heu de sol·licitar a un instal·lador autoritzat que us adapti l'antena
  • Si l'antena és individual (per exemple a una casa), no cal realitzar cap adaptació. Tot i així, si hi ha dificultats per veure els canals es recomana la consulta a un instal·lador.
Pas 2: adaptar el televisor:
  • Si és un televisor antic, heu de comprar un receptor extern de TDT, que trobareu a les botigues d'electrodomèstics. El receptor es connecta a l´aparell de televisió, generalment, amb un cable euroconnector
  • Si el televisor és nou, és gairebé segur que tindrà la TDT integrada.
Recordeu que la TDT ha d'estar a cada televisor de la casa.

Aquests són els contactes amb les administracions autonòmica i estatal:


Publicat el 29.06.2009
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^