X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Les 3 viles fan costat als empresaris en temps de crisi

Xerrades complementàries

El cicle organitzat per Les 3 viles té per endavant altres quatre propostes. Quatre conferències, que es faran els dies 14, 21 i 28 d'octubre i el 4 de novembre, a la Biblioteca Municipal de Sant Andreu de Llavaneres, de les 9.30 a les 11 hores.

Aquí podeu descarregar-vos les ponències de la jornada central.

Cicle RSE Amadeu Clofent, regidor de Promoció Econòmica de Sant Vicenç de Montalt i Bernat Graupera, alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, van ser els encarregats de donar el tret de sortida al 2n cicle d'empresa i Responsabilitat Social Empresarial (RSE) de Les 3 viles el passat dimecres, 7 d´octubre, als jardins de Can Caralt.

Els assistents a l'acte central van prendre bona nota de com millorar els seus negocis, tot i la crisi econòmica actual. Durant tot el matí, es van donar molts bons consells i, com a cloenda, es va comptar amb la intervenció de Leopoldo Abadía, autor de La crisi ninja, que s'ha fet famós per parlar sense embuts del què està passant. Abadía va donar tres directrius: no parlar de la crisi -"només jo, que he de vendre el meu llibre"-, no distreure's i ser prudents, i va assegurar als empresaris que només ells, podran treure el país de l'actual situació econòmica.

L'objectiu del cicle organitzat per Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres és oferir a les empreses locals noves perspectives de dinamització, tot i l'actual situació econòmica. És precisament ara, en temps de crisi, quan s'ha d'innovar per poder tirar endavant. Aquest va ser el primer bon consell de la jornada. "Ara més que mai cal un canvi de perspectiva", va dir Gemma Cortada, de la Diputació de Barcelona, que va explicar casos pràctics molt interessants de com comerços i empreses de la demarcació han aplicat amb èxit als seus negocis criteris de responsabilitat social empresarial, que els ha donat prestigi i que els ha donat a conèixer i, per tant, els ajuda a incrementar el seu volum de negoci.

Cicle RSE Molt pràctica va ser també la intervenció de Hans Vershelst, que va parlar de com iniciar-se en l'RSE i obtenir dues avantatges: contribuir al medi ambient i reduir la despesa corrent. Va posar el cas pràctic de com estalviar amb tònners de fotocopiadores. Dels avantatges d'optar per un consum sostenible també va parlar Josep Mairal, d'Engiproconsulting, i a Emili Grande, de la Fundació ECOM, li va correspondre introduir la qüestió d'integrar persones amb discapacitats com un dels reptes de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE).


El moment més esperat de la jornada va ser sens dubte la intervenció de Leopoldo Abadía, autor del llibre La crisis ninja, en referència a les persones que no tenen ni ingressos ni feina. Abadía va augurar que encara hi ha crisi per endavant però va dir que la primera regla per deixar enrere la recessió és l'optimisme. "Cal lluitar per treure el major partit possible de la situació", va dir i va afegir que són les empreses qui trauran al país de la crisi i no el govern perquè "ni sap ni pot".

Cicle RSE A més de l'optimisme, Abadía va donar tres consells: no parlar de la crisi, no fer distraccions ni privades ni públiques -com la de la cúpula de Miquel Barceló al Palau de les Nacions Unides, que va costar 20 milions d'euros- i ser prudent a l'hora de gastar, ni massa audaç ni massa covard. El ponent, que és enginyer però que s'ha fet famós per parlar clar de la crisi econòmica, va mostrar en tot moment un gran sentit de l'humor: "Si cada dia us llegiu dos diaris, un generalista i un d'economia, l'any que ve esteu donant vosaltres aquesta conferència, us ho garanteixo", va dir i va augurar que sembla que encara no hem tocat fons. Ell, per fer la seva predicció, es fixa en l'índex d'aturats que, de moment, no millora. I és que Abadía no és economista -és doctor enginyer industrial, ITP Business Harvard School i va ser professor de l'Institut d'Estudis Superiors de l'Empresa (IESE) durant 31 anys- però ajuda les persones a entendre què està passant.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 09.10.2009
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^