X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç + NET: Amb civisme, tots hi guanyem!!!

L´Àrea de Medi Ambient de l´Ajuntament està a disposició de la ciutadania per a resoldre qualsevol dubte o atendre suggeriments a través del telèfon 93 791 01 99 o bé mitjançant el correu electrònic mediambient@svmontalt.cat

AQUÍ trobareu tota la informació relativa als residus i el recicltage.

Contenidors de selectivaSant Vicenç de Montalt, com tots els pobles i ciutats del món, és un espai comú públic que compartim una bona colla de persones i on pretenem viure-hi de manera harmònica i pacífica. També ens agrada, com a tothom, quan sortim al carrer, trobar un espai agradable, net, un paisatge fet a la mida de les persones, on es noti que hi ha una comunitat que estima allò que l´envolta i ho cuida com si fos seu. I aquest espai, realment, és de la comunitat, és nostre, perquè és un espai públic, compartit. I com a tal, és un espai en què tots tenim els nostres drets, però també els nostres deures i les nostres obligacions, i és molt important que tothom faci allò que li pertoca.

L´Ajuntament de Sant Vicenç posa a l´abast de la ciutadania els recursos necessaris per actuar cívicament: 96 punts amb bateries de contenidors per a la recollida selectiva de paper i cartró, envasos, vidre i matèria orgànica; deixalleries  mancomunades amb Caldes i Llavaneres (fixa i mòbil); servei gratuït de recollida d´andròmines, prèvia trucada al 93 790 55 60; campanyes de foment del reciclatge, etc. I està obligat, d´una banda, a exigir a aquells que no es comporten que també ho facin i, d´una altra banda, a sancionar-los si no ho fan.

Tot seguit us oferim una sèrie de fotografies que mostren alguns dels comportaments incívics detectats per l´Àrea de Medi Ambient a diversos indrets del municipi, com ara restes de jardineria al costat dels contenidors de selectiva, andròmines i mobles vells a la vorera, bosses fora dels contenidors o envasos dins dels contenidors de paper i cartró.

Incivisme en la gestió de rersidusIncivisme en la gestió de residus

Incivisme en la gestió de residusIncivisme en la gestió de residus

Val a dir que la majoria de ciutadans és respectuosa amb els seus conciutadans i amb tot allò que l´envolta, però sempre hi ha un grup de persones que no es comporta cívicament. No hi ha gaires secrets per descobrir a l´hora de comportar-se cívicament. Es tracta de premisses bàsiques: comporta´t amb els altres com voldries que ells es comportessin amb tu i tracta l´entorn, les places, els carrers, com si fos casa teva. El civisme ens ajuda a viure a tots millor, és un comportament de respecte amb tothom i amb allò que ens envolta. La vila és, també, la suma del comportament de cadascun de nosaltres. Fem que es noti!

Tot seguit informació útil per poder fer-ho. Recordeu:

  • Hem de deixar les bosses d´escombraries a dins del contenidor corresponent. Si us acostumeu a casa a tenir bosses separades, podreu llençar les deixalles orgàniques (restes de menjar) al contenidor marró. El vidre al contenidor verd, el paper al de color blau; i el plàstic, llaunes i envasos, al groc.

  • No deixeu mobles i trastos vells al carrer. Si no teniu possibilitat de desplaçar-vos fins a la deixalleria, podeu trucar al telèfon 93 790 55 60 i posar-vos d´acord perquè els passin a recollir.

  • Si teniu medicaments caducats, porteu-los a les farmàcies, a l´ambulatori i a l´hospital.

  • No llenceu els olis usats o les pintures al wàter o a l´aigüera. S´han de dur a la deixalleria.

  • Les bateries, els fluorescents, els pneumàtics, altres residus molt contaminants i també el residu verd s´han de dur a la deixalleria.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 16.10.2009
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^