X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Els escolars de Sant Vicenç reben formació en mobilitat segura
Logo AcesaLogo Servei català de Trànsit
Aquesta campanya es porta a terme amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, Fundació Abertis, Institut Guttmann, Honda Montesa, escoles Sant Jordi i Sot del Camp i Institut de Sant Vicenç.
Mobilitat seguraTreballant estretament amb el Servei Català de Trànsit, la Fundació Abertis, l´Institut Guttmann i Honda Montesa, els formadors de la Policia Local de Sant Vicenç i la Regidoria d´Educació estan portant a terme, un any més, els programes de formació per a la mobilitat segura i sostenible en els centres educatius de la nostra vila.

Durant els mesos de febrer i març, els agents de la Policia Local Xavi Lara i Ivan Nieto, formadors d´educació per a la mobilitat segura, s´han encarregat d´impartir als alumnes de 1r, 3r i 5è de Primària i als de 1r i 2n d´ESO les diferents sessions formatives.

Mobilitat seguraTotes les accions que ja s´han portat a terme, així com les que es realitzaran properament tenen com a objectiu: reduir al màxim els accidents i les seves conseqüències, treballant amb cada grup d´edat les diferents perspectives en les quals els nens i els joves són protagonistes, ja sigui com a vianants, conductors de cicles, passatgers de turismes i autocars, o iniciant-los en la conducció de ciclomotors.

Amb els programes formatius en mobilitat segura es busca provocar la reflexió sobre l'alt cost dels accidents de trànsit, sobretot personal, i de la importància que tothom s'impliqui en la reducció d'aquests. D'aquesta premissa general parteixen d'altres més específiques per a cada cicle escolar, adaptades a les seves mancances i necessitats.

Educació vialLa campanya d'educació viària es divideix en activitats teòriques i en activitats pràctiques. A les classes teòriques, mitjançant xerrades reforçades amb material didàctic, els formadors intenten que l'alumne sigui el protagonista de l'activitat, que pugui raonar sobre els seus propis comportaments a la via pública i que prengui la decisió correcta a l'hora d'actuar. Tot això es porta a terme mitjançant jocs i dilemes morals. Tant a Primària com a Secundària s'incideix en què l'alumne reflexioni sobre les causes dels accidents de trànsit i de com es poden evitar o minimitzar les seves conseqüències. És per això que en les sessions formatives s´ha prestat especial atenció als sistemes de seguretat passiva (casc i cinturó de seguretat) i als sistemes de retenció infantil (cadiretes i elevadors).

Mobilitat seguraLes classes pràctiques es realitzaran al Parc Infantil de Trànsit que enguany visitarà Sant Vicenç els dies 12, 13 i 14 de maig. Les jornades al parc mòbil han de servir perquè els alumnes comprovin com es realitza una circulació segura, responsable i prudent, i s'adonin com el factor humà és determinant a l'hora d'evitar els accidents de trànsit.
Cal destacar la formació continuada en mobilitat segura que s´està portant a terme a l´Institut de Sant Vicenç, on les sessions teòriques s´han complementat amb una visita dels alumnes de 2n d´ESO a l´Institut de seguretat d´Honda Montesa, on els joves han pogut treballar la conducció defensiva, tant en els simuladors com en els circuits reals de ciclomotors. Els alumnes de 1r d´ESO també han tingut l´oportunitat de treballar amb els simuladors de conducció que Honda va desplaçar a l´institut.

Dues activitats que enguany tindran continuïtat, són les xerrades que imparteix l´Institut Guttmann i la sortida en bicicleta dels alumnes de Secundària. Així, en Jaume Tort ha tornat a passar una any més per les aules de l´institut per explicar als joves les conseqüències dels accidents i com canvia la vida en quedar-se en una cadira de rodes, i el proper 23 d´abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, l´institut ha organitzada una sortida en bicicleta.

Mobilitat seguraMobilitat segura
Educació vialMobilitat segura
OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 24.03.2010
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^