www.svmontalt.cat
Portada > Salutació del regidor de Cultura > Marcs > Festes > 2010 > Clicka la Festa Major d'Estiu
Regidor de CulturaParlar de la nostra Festa Major “petita”, és parlar de sol i calor. Al bell mig de l´estiu, el dia de la Mare de Déu d´Agost, com s´anomena popularment el 15 d´agost, Sant Vicenç celebrarà de nou unes jornades de festa i gatzara per honorar a la Mare de Déu de l´Assumpció.

Aprofitant que la data cau enmig de l'estiu, són molts els pobles de Catalunya que trien aquesta data per fer unes festes atraients per a estiuejants i turistes. A més, molts de pobles celebren també les seves festes patronals, tal vegada perquè antigament era el moment en què s'acabava la sega dels camps. De tal manera que el 15 d´agost, no només Sant Vicenç es vestirà de festa sinó que gran part de Catalunya viurà intensament una de les festes més populars i participatives del calendari estiuenc.

Anys enrere, la Festa Major d´Estiu era considerada la Festa Major “petita”. Nom que li esqueia perfectament perquè, eren pocs els veïns que no marxaven de vacances fora del poble i es quedaven per participar-hi. Però, com acostumen a dir els més grans, els temps canvien i, any rere any, cada vegada hi ha més participació. Sobretot en alguns dels actes més tradicionals i concorreguts del programa, com les Havaneres, el Correfoc o el Castell de Focs Artificials. O d´altres de nous, que han tingut molt bona acollida, i s´han assegurat un  lloc destacat en l´agenda festiva, com el Bany de Nit, el Sopar Popular o la Xeringada.

També cal destacar el 3er Concurs de Fotografia Montalt 2010, que servirà per triar les fotografies que ens acompanyaran en el nou calendari de Sant Vicenç al llarg del proper any 2011. Ja us avanço que el tema de la 4a edició del concurs serà “Les nostres festes“. Aprofiteu, doncs, aquest dies per fer-ne un bon recull!. Oportunitats no us en faltaran!.

Amb el desig que en gaudiu plenament, us convidem a fer d´aquests dies un espai de convivència i de trobada.

Que passem tots plegats una bona Festa Major i un bon estiu.

Amadeu Clofent
2n Tinent d´alcalde
Regidor de Cultura