www.svmontalt.cat
El concert, a càrrec de Rafel Sala i Ollé, se celebrarà a l'Església de Sant Vicenç el dia 21 d'agost a les 10 de la nit

Enguany 8 ajuntaments de la comarca del Maresme participen en el Festival de Música del Maresme, concretament, Arenys de Mar, Cabrera de Mar, Cabrils, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià, Vilassar de Dalt i Sant Vicenç de Montalt. El certamen compta amb la col·laboració del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme i el suport de Caixa Laietana; l'organitza el Patronat Pro Música de Premià de Dalt, amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Música de Premià de Dalt.

Rafel SalaLa 33a edició del Festival de Música del Maresme arriba dissabte 21 d´agost a Sant Vicenç de Montalt, com ja és tradicional, a l´Església Parroquial, a les 10 de la nit amb una actuació de primer nivell, a càrrec de Rafel Sala i Ollé que oferirà un concert de guitarra clàssica, format per un repertori de peces de Ferran Sors, Josep Ferrer, Josep Viñas, Francesc Tàrrega, Daniel Forteza i Miquel Llobet.

La llarga trajectòria del Festival, que enguany arriba a la 33a edició, demostra plenament la seva consolidació en el mercat de la música clàssica, no només a la comarca del Maresme sinó a la resta del país. D'ençà els seus inicis a Premià de Dalt, el Festival de Música del Maresme s'ha caracteritzat per unir la qualitat indubtable dels seus intèrprets amb uns escenaris de gran bellesa. L'edició actual ha programat actuacions a vuit municipis de la comarca, uns concerts que van arrencar el passat mes de juny i s'allargaran fins al setembre.

Rafel Sala i Ollé

Va néixer a Granollers on va començar els seus estudis musicals amb el compositor Josep Mª Ruera. Més tard i ja a Barcelona va treballar amb el guitarrista Ferran Quiroga i la música de cambra amb Philippe Vallet i  Ángel Soler. Posteriorment va seguir els seus estudis de guitarra amb el Mestre José Luis González a Alcoi (Alacant).

Ha rebut classes de David Russel i Yoshimi Otani. Interessat en l´ interpretació amb instruments històrics ha tingut com a mestres a Hopkinson Smith, Robert Clancy, Manuel Morais etc…, en diferents cursos.

Integrat de fa molts anys dins del món coral ha dirigit diverses corals i també les orquestres “Joan Valls”, de Caldes de Montbui, i Municipal, de la Garriga.

L´any 1976 va guanyar el premi “Joan Altisent” d´interpretació.

Ha estat fundador de l´escola de música itinerant del Pallars Sobirà , així com és professor a les escoles de Caldes de Montbui i la Garriga.

Ha tocat tant com a solista com en grups de cambra per tot Catalunya així com per tot Espanya en diferents festivals i també per França, Itàlia, Alemanya, i Turquia. Ha tocat amb músics com Claudi Arimany, Carles Riera, Yoshimi Otani, Rubén Parejo,  José Luis González, etc.

Ha enregistrat dos Cd, "Capriccio", amb obres de compositors espanyols i de sudamèrica, i "A Piaccere", amb obres desconegudes del repertori del segle XIX.

Rafel Sala toca habitualment una guitarra romàntica còpia d´un model Petit Jean de principis del segle XIX i amb una guitarra clàssica de l'any 1966 del luthier barceloní Miguel S. Simplicio i que havia pertangut al famós guitarrista Regino Sainz de la Maza.


PROGRAMA

CINC PECES - FERRAN SORS  (1778-1839)
Allegretto
Andantino
Mouvement de prière religieuse
Allegro moderato
Menuet

SICILIANA - JOSEP FERRER  (1835-1916)

VALS EN MI MENOR - JOSEP VIÑAS  (1823-1888)

CINC PRELUDIS - FRANCESC TÀRREGA (1856-1909)

DUES MASSURQUES - FRANCESC TÀRREGA (1856-1909)                             
Adelita
Marieta

CAPRICHO ÁRABE - FRANCESC TÀRREGA (1856-1909)

RECUERDOS DE LA ALHAMBRA - FRANCESC TÀRREGA (1856-1909)               

DIALOGANDO - DANIEL FORTEA (1882-1953)

Elegía (Homenatge a Tàrrega)

CANÇONS POPULARS CATALANES - MIQUEL LLOBET (1878-1938)
El testament d´Amèlia
El noi de la mare


Publicat el 19.08.2010