www.svmontalt.cat

Alexandra Panayatou


El passat 9 de setembre, el ciclista santvicentí Marcel Feliu, membre dels Xurribikers, va acompanyar l´Alexandra durant 40 kilòmetres de la 9a etapa de la Ultra Pyrene, que transcorria entre Planoles i Sant Joan Les Fonts passant per Ripoll i Camprodon per acabar a la Vall de Bianya després de creuar el port de Capsacosta . En Marcel va oferir a l´atleta un maillot del Club Ciclista  Xurribikers, gest que l´Alexandra va agrair.


Alexandra Panayatou Alexandra Panayotou va arribar el passat diumenge 12 de setembre a Girona a les 18 hores després de superar un dels reptes més exigents en quant a distàncies diàries i desnivells acumulats, que hagi afrontat fins ara. Durant 12 dies consecutius, l´atleta de 40 anys resident a Sant Vicenç, ha fet un recorregut equiparable a dues maratons diàries (més de 84 kilòmetres) por camins, pistes y carreteres, des de San Sebastián fins a Girona.

Un dels motius inspiradors de la Ultra Pyrene ha estat la idea d'unir dos mars, el Cantàbric i el Mediterrani, objectiu que  va materialitzar l'Alexandra al seu pas per Cadaqués -dissabte 11 de setembre-, llançant l'aigua que va recollir en la platja de la Conquilla de Sant Sebastià i que ha dut en una ampolleta en la seva motxilla durant tot el recorregut.

En els kilòmetres finals de la seva darrera etapa, que va començar ahir de matinada a Cadaquès, l´atleta va rebre el suport d´una vintena d´atletes que la van acompanyar fins al pavelló d´esports Fontajau de Girona, on es trobava instal·lada la meta.

Alexandra Panayatou Alexandra Panayotou ha reconegut que la Ultra Pyrene ha estat el repte més dur que ha portat a terme fins al moment i que per poder superar-lo ha hagut de realitzar un enorme treball mental.

Ultra solidari
Però més enllà de ser un desafiament personal i en solitari, la Ultra Pyrene també és un repte solidari a favor de l'esport adaptat. En la caravana que acompanya a l'atleta durant tot el recorregut s'han posat a la venda les samarretes oficials del desafiament a un preu de 15 euros. El total recaptat serà lliurat a l'associació ASEM Catalunya de malalts neuromusculares.

Sobre l'Alexandra
Alexandra Panayotou va arribar al ultrafons tardanament. Va començar a córrer amb 30 anys, aconseguint excel·lents resultats com maratonista. Des de fa un temps s'ha especialitzat en el ultrafons, dissenyant els seus propis reptes extrems.

L'atleta grega radicada a Sant Vicenç de Montalt, Alexandra Panayotou, comença a ser veterana en aquest tipus de reptes, doncs ja ha protagonitzat amb èxit uns quants des que va decidir dedicar-se al ultrafons. Destaca entre ells, els 2010 quilòmetres en 31 dies que va realitzar l'any passat per a promocionar el Campionat Europeu d'Atletisme celebrat a Barcelona.

Publicat el 13.09.2010