X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Els alcaldes de Sant Vicenç i Caldes sol·liciten a la Generalitat que agilitzi la construcció del nou institut

Mòduls CEIP Sot del CampEls alcaldes de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i Caldes d´Estrac, Joaquim Arnó, han adreçat una carta al conseller d´Educació de la Generalitat de Catalunya, Ernest Maragall, en la qual sol·liciten agilitzar l´actuació a la que es va comprometre el govern català per a construir un nou Institut d´Ensenyament Secundari (IES) a Sant Vicenç de Montalt, que actualment acull 205 alumnes tant de la nostra població com de Caldes d´Estrac.

El setembre del 2008 es va posar en marxa el projecte per a la construcció del nou centre escolar i els alumnes de Sant Vicenç i Caldes es van instal•lar en uns mòduls provisionals amb la previsió de fer-se efectiu el seu trasllat al nou centre quan aquest estigués acabat. Des d'aleshores, l'Ajuntament de Sant Vicenç va cedir un terreny en el qual s'ha de situar el nou institut i va fer les actuacions corresponents per a la instal·lació dels serveis bàsics, com ara aigua, llum, telèfon o clavegueram... mentre es resta a l´espera de la resposta del Departament d´Educació per iniciar les obres de nou equipament escolar, al qual s´havia compromès.

En l´escrit adreçat al conseller, els alcaldes de les dues poblacions fan evident les seves preocupacions perquè des del 2008 s´ha anat augmentant el número de mòduls provisionals que alberguen els joves estudiants i, en conseqüència, cada any es fa més evident la necessitat del nou centre. La situació s´extremarà el curs vinent perquè la instal•lació dels mòduls per acollir 4t d´ESO provocarà una ocupació màxima del terreny.

Les famílies afectades reclamen als consistoris una solució perquè, en el cas de Sant Vicenç, aquest nou institut permetrà que els alumnes no hagin d´acudir a altres poblacions per a completar la seva formació escolar. En el cas del alumnes provinents de Caldes d´Estrac, acudeixen a Sant Vicenç per alliberar els instituts tant d´Arenys de Mar com de Sant Andreu de Llavaneres, que s´havien quedat petits.

Miquel Àngel Martínez i Camarasa i Joaquim Arnó exposen en la seva comunicació totes aquestes incidències i encoratgen al conseller a posar fil a l´agulla per a la construcció del nou equipament escolar, davant els temors de les famílies de Sant Vicenç i Caldes envers la continuïtat del projecte.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 14.11.2010
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^