X
Ús obligatori de mascareta
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Davant els maltractaments, Tolerància 0
PoemaLazo lila


La violència contra les dones pot prendre moltes formes a més de la física. Pot ser també psicològica, sexual, econòmica, i es produeix en molts àmbits i espais, més enllà del de la parella, com en els àmbits laboral, social, cultural i comunitari.

Dijous 25 de novembre es commemora a nivell mundial el Dia Internacional contra la violència de gènere. És per aquest motiu que des de l´Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt us convidem a sumar-vos a l´acte que es portarà a terme a les 12 del migdia a les portes de la Casa de la Vila per denunciar aquesta xacra social, que és la violència contra les dones. Enguany, serà la Regidora de Benestar Social, Rosalia Oller, l´encarregada de llegir el manifest de la diada. Tot seguit, es recordarà amb un minut de silenci a totes les víctimes de la violència masclista.


La violència de gènere destrossa vides, fractura famílies i comunitats i és un impediment per al ple desenvolupament econòmic, polític, social i cultural dels pobles i ciutats del món . Segons les Nacions Unides, la violència contra les dones és una de les més clares manifestacions de vulneració dels drets humans referents a la integritat física i moral, la dignitat, la salut i la seguretat de les dones.

Encara que en ple segle XXI pot semblar que aquest tipus de violència no ha de ser significativa, la realitat és una altra ben diferent i les informacions que parlen de casos de maltractament envers les dones ens arriben des dels diferents mitjans de comunicació en un degoteig constant. Davant aquesta situació, cal la implicació de totes les persones de la societat en l´eradicació de la violència masclista i fomentar en les generacions properes noves formes de relació entre dones i homes basades en el respecte a la vida i als drets humans.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 22.11.2010
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^