X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Una exposició repassa la relació de les dones amb els premis Nobel
La mostra es podrà visitar al Centre Cívic El Gorg fins al 25 de març
Exposició les dones i els Nobel
Les regidories de Benestar Social i Participació Ciutadana tanquen el programa d´actes del Sant Vicenç DONA amb una exposició que es pot visitar al Centre Cívic El Gorg fins al 25 de març titulada '‘Les dones i els Nobels''. Els premis Nobel, la primera edició dels quals fou el 1901, només havien atorgat el guardó a 34 dones, fins el moment en què l'exposició va ser editada l'any 2005.

La mostra les dóna a conèixer i els ret homenatge: en alguns casos per haver aconseguit introduir-se en un món -acadèmic, científic i literari- del qual les dones fins a dates recents es trobaven excloses ; en altres, per haver alçat la seva veu crítica a favor de la pau i enfront la vulneració dels drets humans, o pel seu treball a favor dels més febles de la societat.


I si bé aquestes dones, que han rebut el reconeixement de l'excel·lència de la seva obra amb el premi Nobel, són proposades com a models, l'exposició també vol fer justícia a altres dones que, malgrat merèixer-ho, resten a l'oblit; i posa en evidència no sols el llarg camí que ens resta per aconseguir la igualtat, sinó els valors i prejudicis que la dificulten.

L´exposició '‘Les dones i els Nobels'', produïda per la Diputació de Barcelona, s´estructura en diversos plafons que mostren, entre d´altres, la biografia del fundador dels premis, Alfred Nobel, i la relació del col·lectiu femení amb la ciència, la literatura, la cultura de la pau i l´economia.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 15.03.2011
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^