www.svmontalt.cat
La mostra es podrà visitar al Centre Cívic El Gorg fins al 25 de març
Exposició les dones i els Nobel
Les regidories de Benestar Social i Participació Ciutadana tanquen el programa d´actes del Sant Vicenç DONA amb una exposició que es pot visitar al Centre Cívic El Gorg fins al 25 de març titulada '‘Les dones i els Nobels''. Els premis Nobel, la primera edició dels quals fou el 1901, només havien atorgat el guardó a 34 dones, fins el moment en què l'exposició va ser editada l'any 2005.

La mostra les dóna a conèixer i els ret homenatge: en alguns casos per haver aconseguit introduir-se en un món -acadèmic, científic i literari- del qual les dones fins a dates recents es trobaven excloses ; en altres, per haver alçat la seva veu crítica a favor de la pau i enfront la vulneració dels drets humans, o pel seu treball a favor dels més febles de la societat.


I si bé aquestes dones, que han rebut el reconeixement de l'excel·lència de la seva obra amb el premi Nobel, són proposades com a models, l'exposició també vol fer justícia a altres dones que, malgrat merèixer-ho, resten a l'oblit; i posa en evidència no sols el llarg camí que ens resta per aconseguir la igualtat, sinó els valors i prejudicis que la dificulten.

L´exposició '‘Les dones i els Nobels'', produïda per la Diputació de Barcelona, s´estructura en diversos plafons que mostren, entre d´altres, la biografia del fundador dels premis, Alfred Nobel, i la relació del col·lectiu femení amb la ciència, la literatura, la cultura de la pau i l´economia.

Publicat el 15.03.2011