X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Nou servei de recollida segregada de residus comercials
Recollida escombrariesActualment amb la nova Llei Reguladora dels Residus, tots els titulars d´activitats comercials i industrials amb residus assimilables a comercials tenen l´obligació de gestionar els seus residus que generi la seva activitat, i de suportar-ne les despeses. Des de l´Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, es vol facilitar a tots els comerciants i empresaris del municipi l´adaptació a la nova normativa, mitjançant un nou servei estàndard de recollida segregada, transport i tractament dels residus comercials, que s´implantarà al llarg del 2006, i que prioritzarà la reducció i el reciclatge, alhora que farà més justa la distribució de costos entre els establiments comercials.


L´objectiu prioritari del nou servei és que sigui pràctic i senzill per als comerciants i empresaris que, després d´adherir-se, només caldrà que dipositin els residus procedents de l´activitat de la manera, i en els dies i hores que se´ls indicarà, llavors serà l´Ajuntament, a través de les empreses transportistes i de les plantes de tractament autoritzades, qui gestionarà els residus comercials. La recollida comercial es realitzarà segregada de la domiciliària,  amb un sistema porta a porta, tot utilitzant els bujols o contenidors de cada comerciant, i amb la següent freqüència: 

  • Rebuig: tres recollides setmanals
  • Fracció orgànica: quatre recollides setmanals
  • Paper i cartró: dues recollides setmanals
  • Envasos: dues recollides setmanals
  • Vidre: una recollida setmanal
El servei que oferta l´Ajuntament no és obligatori, és una alternativa que s´ofereix als comerciants, que en el cas de no voler acollir-se a aquest servei caldrà que acreditin o certifiquin que el realitzen a través d´un gestor autoritzat. A aquells comerciants que, en els terminis establerts no aportin les acreditacions o certificacions corresponents, l´Ajuntament els acollirà al sistema  municipal estàndard.

Inicialment, el cost del servei que ofereix l´Ajuntament vindrà determinat per la superfície del local i pel tipus d´activitat, i les  tarifes inclouen la recollida, el transport fins a les respectives plantes, i el tractament. Aquest projecte es desenvoluparà en un mínim de dos fases, una primera que consistirà en la implantació material de la recollida segregada  dels residus comercials respecte als domèstics, i una segona fase que consistirà en assolir la segregació definitiva, amb l´adaptació de les taxes de recollida als costos reals de recollida i tractament de cadascun dels materials.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 05.12.2005
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^