X
Distintius residents zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Els Bòbuls i les Margaridasses presents en una exposició sobre figures festives

Imatges festivesAmb el títol “Capgrossos, Pigues i Berrugues, Figueres, Olot, Vic i els seus Esparriots” s’inaugura avui dijous a les 7 de la tarda al Palau Moja la exposició itinerant sobre aquestes imatges tradicionals, que també es fa ressò dels nostres Bòbuls i Margaridasses mitjançant vídeos i imatges interactives.

La exposició s’inicia al Palau Moja de Barcelona (carrer Portaferrissa, 1) on es podrà veure fins el 13 de març, per després visitar les ciutats de Vic, al Temple Romà, del 29 de juny al 22 de juliol, Olot al Museu dels Sants de l’1 de setembre a l’11 de novembre i finalment Figueres al Museu de l’Empordà del 23 de novembre al 27 de gener de 2013.

La mostra, de petit format, analitza la figura festiva de l’esparriot i en fa una categorització. Es coneix amb el nom d’esparriot el personatge  de la festa tradicional que obre pas entre els participants al seguici festiu. La seva funció és mantenir l’ordre entre la gent, i marcar l’espai festiu per on han d’actuar els gegants. Es tracta d’una persona disfressada amb una màscara o capgròs que li cobreix la cara i amb un vestit estrafolari, sempre acompanyat d’algun element que utilitza per aconseguir el seu objectiu, ja siguin unes xurriaques, una pell de conill, una bufeta d’animal inflada...


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 09.02.2012
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^