X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Un pas endavant en la millora de la participació ciutadana

Participació CiutadanaUn dels compromisos importants en l'acord de govern entre CiU i PSC a Sant Vicenç de Montalt és articular nous mecanismes de participació ciutadana per apropar la gestió municipal a la ciutadania, amb l'objectiu que tots puguem implicar-nos de manera activa en la vida municipal.

Durant aquesta legislatura s'ha intentat recollir aquesta voluntat posant fil a l'agulla a la revisió i l'adaptació de l'actual model de participació de Sant Vicenç, implantat l'any 2005. En aquest sentit, la Regidoria de Participació Ciutadana va impulsar a l'inici del mandat la creació d'una Comissió Informativa de Participació Ciutadana, amb la finalitat de dissenyar un nou model, consensuat entre totes les forces polítiques, que s'ajustés a les característiques i necessitats reals del municipi.

Recentment, amb l'aprovació inicial del nou model de participació ciutadana, que ha comptat amb el consens i el suport de tots els grups polítics municipals, ja s'ha arribat al principal objectiu que el govern municipal perseguia.

Participació CiutadanaEl grans eixos que estructuren el nou Reglament de Participació Ciutadana de Sant Vicenç de Montalt són:

  • La creació  del Consell de Vila, format pels presidents/es de totes les associacions amb presència al municipi, com a expressió de la nostra diversitat i com a una eina de gestió per unificar criteris, generar consensos, establir prioritats, i garantir una bona interlocució de la ciutadania amb l´Ajuntament.
  • La desaparició dels consells sectorials i la creació, en el marc del Consell de Vila, dels grups de treball, una eina útil per agilitzar, flexibilitzar  i simplificar els processos.
  • El desenvolupament d'una agenda participativa anual i la introducció dels pressupostos participatius, mecanisme que permet la participació directa de la ciutadania en l'elaboració dels pressupostos municipals.

Properament és previst celebrar una audiència pública per presentar el nou Reglament de Participació Ciutadana, amb la voluntat que es converteixi en un marc de relacions col·lectiu el màxim de compartit amb el conjunt del municipi.

Prèviament, la Regidoria de Participació Ciutadana ha convocat als presidents/es de les entitats de la vila per explicar-los els canvis que s'han introduït en aquest nou reglament, que dóna una especial rellevància al teixit associatiu del municipi.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 12.03.2012
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^