X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Es congelen els impostos i taxes per al 2013


Les ordenances municipals seran exposades al públic durant 30 dies, a comptar a partir de l'endemà de la publicació al Butlletí Oficial de la Província, a l'efecte de la presentació de reclamacions o al·legacions.

Ple Sant VicençL'any que ve els impostos i taxes quedaran congelats. El Ple de l'Ajuntament del passat 18 d'octubre va aprovar per unanimitat les ordenances fiscals per a l'any 2013 en les quals destaquen la rebaixa de la base impositiva de l'IBI urbà, que passa del 0,694 al 0,613, i la implantació de noves bonificacions que beneficiaran les persones empadronades a Sant Vicenç i les entitats de la vila.

L'alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i el regidor de Gestió Econòmica, Lluís Bisbal, van coincidir a destacar que la congelació dels impostos respon a la voluntat de l'Ajuntament de fer costat a la ciutadania en els moments difícils i tractar d'alleugerir les dificultats econòmiques que travessen moltes famílies. També van assenyalar que aquest reajustament dels impostos és possible gràcies a la bona situació financera de l'Ajuntament, fruït de l'acurada gestió dels recursos municipals que està portant a terme l¡equip de govern.

L'aprovació de les ordenances fiscals es va fer durant un ple, marcat per la voluntat d'arribar a un consens entre tots els grups municipals. En aquest sentit, l'equip de govern va incloure a la seva proposta dues esmenes presentades per l'oposició.

DinersLes ordenances fiscals regulen els impostos i taxes que han de pagar els ciutadans anualment per diversos conceptes, prestacions i serveis que el consistori ofereix. Doncs bé, després del Ple Municipal del passat 18 d'octubre, totes les taxes i impostos es mantenen intactes, exceptuant petites modificacions a nivell tècnic, que han servit per adequar-los a normativa, però sense cap repercussió econòmica en els contribuents.

Només l'IBI registra, en alguns casos, un petit augment, fruit de la imposició de l'Estat espanyol. Per tal de pal·liar el 4% del decret de Rajoy, que l'Ajuntament es veu obligat a aplicar, s'ha rebaixat la base impositiva de l'IBI, que passa del 0,694 al 0,613. D'aquesta manera, l'equip de govern ha aconseguit que l'augment mitjà se situï en l'1%, molt per sota de l'IPC interanual de setembre, que està fixat en un 3,5%. L'increment -uns 6 euros de mitjana- afectarà 2.851 rebuts, mentre que 1.873 rebuts registraran una baixada en el seu import. En conjunt, es preveu recaptar en concepte d'IBI 2.640.000 euros, uns 700 euros menys que durant l'any 2012.

Les ordenances fiscals per a l'any 2013 també recullen les bonificacions que s'aplicaran a determinades taxes i impostos. Bonificacions que s'han vist incrementades amb l'objectiu de beneficiar les persones empadronades a Sant Vicenç i les entitats de la vila. Com a novetats més destacades, sha ampliat del 20 al 50% la bonificació per l'ocupació de la via pública amb saques i/o contenidors i s'ha fixat un nou descompte del 50% per a les entitats que facin ús dels serveis especials a l'hora d'organitzar les seves activitats. Les plusvàlues i l'impost dels vehicles elèctrics i híbrids també gaudiran de noves bonificacions.

 

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 29.10.2012
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^